La fiscalia demana 7 anys de presó per l'acusat d'un robatori violent a La Sénia

L’encausat i un menor que l’acompanyava es van atrinxerar a la casa davant la presència policial

ACN/Redacció
24 de maig del 2016
Actualitzat a les 16:57h
La fiscalia sol·licita 7 anys de presó per a un veí de la Sénia acusat d’un robatori amb violència en un domicili del mateix poble. Els fets van succeir la matinada del 31 d'agost de 2015.  L'encausat, juntament amb un jove de 17 anys, van irrompre a un habitatge del carrer Maestrat quan s'obria la porta del garatge. Un cop dins, els lladres van actuar en violència, agredint a un home de 34 anys i la seua mare, de 62. L'Audiència de Tarragona només dirigix el procediment contra l'assaltant de 28 anys (amb cinc antecedents per delictes contra el patrimoni), ja que l'altre era menor d'edat en el moment dels fets. Així, l'encausat, que ara es troba en presó provisional, s'enfrontarà a una pena de tres anys de presó pel delicte de robatori amb violència i a quatre anys per un delicte de lesions.

Els assaltants, ambdós de nacionalitat espanyola, van actuar amb molta violència i anaven armats amb una arma blanca. Segons l’escrit d’acusació del fiscal a què ha tingut accés l’ACN, arran de l’assalt la dona va patir contusions a la cara i al canell. El seu fill, que encara presenta cicatrius a causa de l'atac, en va sortir més malparat.  Va patir greus lesions a la cara provocades per un cúter que li va afectar un ull i pel qual va ser intervingut quirúrgicament. També va patir contusions al cap, a la mà i al tòrax i una mossegada en un dit.

Els fets es van produir cap a les sis i mitja del matí en el moment en què els dos lladres, que anaven encaputxats, van sorprendre a la víctima mentre entrava el cotxe a dins del garatge. Un cop van accedir dintre, els assaltants van començar a agredir a l'home i el van arribar a fer talls a la cara i al braç amb un cúter mentre li preguntaven on eren els diners. En sentir els sorolls, es va despertar la mare i en trobar-se al seu fill lligat, els agressors es van llançar sobre ella i també la van colpejar, deixant-la esta al terra.

Un veí va observar l'assalt i va alertar a la policia local. Quan els lladres es van adonar de la presència dels agents, es van atrinxerar en un lavabo de la segona planta de l'habitatge; moment que van aprofitar les dos víctimes per fugir. Els Mossos d'Esquadra van intentar negociar amb els dos individus perquè s'entreguessen, però després de no obtenir resultat, agents de l'Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) van accedir a l’habitatge i els van detenir.

L’Audiència de Tarragona celebrarà el judici contra el major d’edat a finals de juny. A part dels set anys de presó, l'acusat també s'enfronta a una multa de 360 euros per un delicte lleu de lesions, així com la prohibició d’aproximar-se a la víctima durant un període de sis any. El ministeri fiscal sol·licita també que l’encausat indemnitzi l’home amb 2.510 euros per les lesions i amb 9.500 per les seqüeles i, a la dona, amb 210 euros per les lesions. A més, demana que pagui els prop de 1.680 euros amb què es van valorar els danys ocasionats al domicili.