La Fila d'Amposta durà a Reus el seu Tribut a The Alan Parsons Project

La Banda de Música de la Fila acompanyada d'una banda de rock actuaran el 15 d'octubre al Teatre Fortuny de Reus

La Banda de Música de la Fila va exhaurir entrades en els dos concerts tribut a The Alan Parsons Project el gener passat
La Banda de Música de la Fila va exhaurir entrades en els dos concerts tribut a The Alan Parsons Project el gener passat | Facebook
Redacció
23 de maig del 2016
Actualitzat a les 17:07h
Un altre cop els músics de la Banda de la Unió Filharmònica d'Amposta s'endinsaran en el rock simfònic, però en esta ocasió, ho faran al Teatre Fortuny de Reus. L'espectacle-concert Tribut a The Alan Parsons Project amb el que els músics de la Fila van sorprendre a finals de gener viatjarà a Reus el proper 15 d'octubre gràcies a Filantròpicgrup, una entitat sense ànim de lucre creada recentment que es dedica a la promoció d'espectacles culturals.

Este viatge pel rock simfònic forma part del cicle de concerts sota el títol "Tribut a..." que va començar el 2014.  La suma de la Banda de Música de la Fila i el grup de rock integrat per Joan Miró (guitarra), Pako Recio (baix), Josep Jordà (bateria) i Miguel Ángel Zaragoza (teclat) amb les veus de Josep Maria Blanquet es va posar a les ordres del director de la banda Carles Royo per adaptar els temes dels mítics Deep Purple. Aquella primera experiència va ser un èxit de públic les tres sessions que es van fer del concert.

L'any seguent Carles Royo va treballar en l'adaptació per orquestra del grup londinenc The Alan Parsons Project, una altra banda de rock progressiu de les dècades dels 70 i 80. A finals de gener de 2016, i després d'una intensa preparació i d'interminables assajos, la banda de la Fila i els músics de rock que l'acompanyen (amb les incorporacions de la guitarra de Paco Prieto i les veus d'Anna Chiva, Sarah Waller i Carles Casoliva) van tornar a exhaurir les entrades dels dos concerts que es van organitzar.

És a partir de llavors quan Filantròpicgrup, que en aquell moment ni tan sols s'havia constituit oficialment, contacta amb la Unió Filharmònica Ampostina per dur el seu espectacle de rock simfònic més enllà de les Terres de l'Ebre. Un cop fetes les gestions, s'ha confirmat la presència del Tribut a The Alan Parsons Project en la programació tardor-hivern 2016/2017 del Teatre Fortuny de Reus, que per primer cop en el seus més de 130 anys d'història oferirà un espectacle que fusiona una banda simfònica i un grup de rock. 

Així va ser el concert Tribut a The Alan Parsons Project d'Amposta: