L’ICS Terres de l’Ebre recupera la figura del gerent territorial

La Comissió Executiva del Consell d’Administració de l’ICS acorda el nomenament de Carlos Tobar com a nou gerent de l’ICS Terres de l’Ebre

Redacció
20 de maig del 2016
Actualitzat a les 10:06h
L’Institut Català de la Salut (ICS) recupera la figura del gerent territorial a les Terres de l’Ebre amb el nomenament de Carlos Tobar, després de cinc anys de gerència compartida amb Camp de Tarragona.  La Comissió Executiva del Consell d’Administració de l’ICS, reunida este dimarts en sessió ordinària i presidida per David Elvira, ha acordat el seu nomenament com a nou gerent de l’ICS Terres de l’Ebre. 

Entre 2004 i 2008 Tobar ja va estar vinculat a les Terres de l’Ebre; primer com a director gerent de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta i, posteriorment, com a gerent territorial de l’ICS a les Terres de l’Ebre, on va assolir l’objectiu de desenvolupar el projecte d’integració de l’atenció primària i l’hospitalària.

Carlos Tobar, doctorand per la Facultat d’Econòmiques de la Universitat de Màlaga, llicenciat en dret i titular mercantil per la Universitat de Barcelona, ha cursat el Programa d’alta direcció en institucions sanitàries per l’IESE i és màster en direcció i gestió d’hospitals i empreses sanitàries per EADA. Té una àmplia experiència professional en funcions directives des de 1996 en empreses del sector de la salut. 

Des de desembre de 2012 i fins a l’actualitat ha gestionat la Clínica Terres de Ponent del grup Divina Pastora-Aliança, on ha arribat a aconseguir el 1r Premi Kaizen Lean d’Excel·lència i dos premis TOP 20 en la seva categoria (anys 2014 i 2015). Anteriorment, va ser sotsdirector gerent de l’Hospital Universitari d’Albacete, i director gerent de la Clínica Quirúrgica Onyar de Girona, de l’Hospital Comarcal del Pallars i de la Fundació Privada Hospital de Puigcerdà, on va participar des de l’inici en el que actualment és el primer hospital transfronterer d’Europa.