El Parc Natural del Delta de l'Ebre serà informat dels tractaments contra el mosquit durant la nidificació d'aus

El COPATE no haurà de fer cap gestió administrativa afegida sinó que la comunicació del dia i lloc de la fumigació es farà per correu electrònic

ACN
19 de maig del 2016
Actualitzat a les 15:26h
Tractaments aeris a la zona de la llacuna de l'Encanyissada, en una imatge d'arxiu.
Tractaments aeris a la zona de la llacuna de l'Encanyissada, en una imatge d'arxiu. | Sílvia Berbís
El director general de Polítiques Ambientals de la Generalitat, Ferran Miralles, ha mantingut una reunió amb el COPATE (Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l'Ebre) i els responsables del Parc Natura del Delta de l'Ebre per desfer malentesos sobre els tractaments contra el mosquit.

Una resolució de la direcció general de l'any passat va generar malestar entre els responsables de dur a terme les fumigacions contra el mosquit considerant que es posaven "limitacions" a l'hora d'actuar en espais naturals. Miralles ha explicat que, durant la campanya de nidificació d'aus, el COPATE haurà d'informar al Parc Natural del dia i lloc en què es farà el tractament perquè els tècnics puguen dur a terme un control de les afectacions o no en les colònies. El director general ha deixat clar que esta comunicació es farà àgilment, a través d'un correu electrònic, i que no suposarà cap gestió administrativa afegida. "No és una restricció sinó simplement una comunicació per fer el seguiment de les aus", ha manifestat.

Miralles ha destacat que els interessos del Parc Natural del Delta de l'Ebre no són incompatibles amb els del tractament contra el mosquit. De fet, durant els darrers anys, no s'han trobat incidències negatives en les colònies d'aus que nidifiquen al Delta en l'època de fumigacions. Amb tot, el Parc vol poder exercir un control i un seguiment d'aquelles colònies abans, després i durant els tractaments. És per això que demanen ser informats d'estos tractaments.

El director general ha explicat que "no s'ha de demanar permís" sinó que només es tracta de comunicar, via correu electrònic, la data i lloc de la fumigació perquè els tècnics puguin estar-ne assabentats i controlar que no hi hagi afectacions. "Necessitem fer un seguiment intensiu que el que estem fent no té cap impacte ambiental i sever, i estem convençuts que no hi ha cap problema", ha afegit.

El COPATE va entendre la resolució com una "restricció" alhora de fer els tractaments als espais naturals. Miralles ha explicat que, després d'esta reunió celebrada este dijous a Tortosa, totes les parts han entès el protocol i han desfet el malentès.