S'inicien les obres del pantalà per a pesquers i xàrters a les Cases d'Alcanar

La nova infraestructura acollirà embarcacions pesqueres i vaixells esportius destinats a xàrter i impulsarà l’activitat pesquera i el turisme nàutic | L’actuació suposa una inversió de 104.000 euros i un termini d’execució de dos mesos

Redacció
19 de maig del 2016
Actualitzat a les 12:46h
Ports de la Generalitat ha iniciat esta setmana les obres per a construir el nou pantalà al port de les Cases d’Alcanar, on s’amarraran embarcacions pesqueres i xàrters. L’actuació donarà major servei a les activitats pesquera i nàuticoesportiva i potenciarà l’activitat turística d'este municipi. El projecte forma part del Pla d’inversions 2014-2017 de l’empresa pública, té una inversió de 104.000 euros i un termini d’execució de dos mesos.
 
La nova infraestructura acollirà al costat de ponent les embarcacions de pesca perquè queden integrades al conjunt de la dàrsena pesquera. Així mateix, els vaixells esportius destinats a xàrter s’ubicaran a la part de llevant i formaran part de la dàrsena nàuticoesportiva.
 
Dotacions de serveis
                                
L’obra ha començat amb la preparació de les pilones que són la base del pantalà, per a després poder col·locar sobre les noves plaques de formigó que formaran la superfície del pantalà, que s’estan construint fora del port. Un cop instal·lades les plaques, el terra es pavimentarà. Així, el pantalà tindrà una longitud de 70 metres i una amplada de tres metres.
 
La infraestructura també es dotarà d’una xarxa de serveis amb aigua potable, energia elèctrica i enllumenat públic. Així mateix, les torretes de subministrament d’aigua potable i d’energia elèctrica incorporaran sistemes de prepagament. Les làmpades d’enllumenat públic funcionaran amb leds i així s’estalviaran recursos naturals.
 
Finalment, el pantalà es dotarà de norais per a amarrar les embarcacions i defenses per a evitar que el casc de les embarcacions topi amb el pantalà durant la maniobra d’amarratge.