L'Associació Engrescats de les Terres de l'Ebre reconeguda amb el Premi Amposta

El grup de música Piròmbodas, menció d'honor dels premis atorgats pels mitjans de comunicació amb presència a la capital del Montsià

L'Assocació Engrescats va convocar una concentració contra el maltracte animal a Amposta el passat 2 de maig
L'Assocació Engrescats va convocar una concentració contra el maltracte animal a Amposta el passat 2 de maig | Sílvia Berbís
Redacció
18 de maig del 2016
Actualitzat a les 17:06h
L'Associació Engrescats de les Terres de l'Ebre, amb seu social a Amposta, ha estat reconeguda amb el Premi Amposta 2015. Els mitjans de comunicació amb presència a Amposta han decidit entregar este guardó a l'entitat, gestora des de l'any passat de la gossera municipal d'Amposta, en reconeixement de la seua tasca de protecció dels gossos i per la feina de sensibilització en este àmbit a través de les xarxes socials desenvolupada durant el 2015.

Creada l'any 2013, l'Associació Engrescats de les Terres de l'Ebre té per principal objectiu "acollir i custodiar tots els gossos extraviats, abandonats o sense propietari identificat i la seua posterior gestió (tant la recuperació per part del propietari com la promoció de l'adopció), prioritzant les condicions de protecció, dignitat i benestar dels animals acollits amb criteris de qualitat i eficàcia". Des de llavors, cada any l'entitat ha recuperat del carrer més de 200 gossos, gran part dels quals ha donat en adopció. Per exemple, l'any passat, va recuperar 287 canins, 207 dels quals es van donar en adopció i els 80 restants van acabar l'any en cases d'acollida. El 2015 l'entitat també va començar a treballar l'adopció internacional, enviant fins a 9 animals a Alemanya. I este 2016 començarà a treballar amb Holanda, a través d'una fundació d'aquell país. En estos casos, els animals sempre van a cases d'adopció. La seua tasca es desenvolupa gràcies a la col·laboració de voluntaris que col·laboren amb els membres actius de l'entitat.

Menció especial per als Piròmbodas
El jurat del Premi Amposta, integrat per membres dels mitjans de comunicació amb presència física a la ciutat, també han decidit enguany fer entrega de la menció especial al grup de música Piròmbodas, que el 2015 va celebrar els 50 anys de la seua fundació. Esta banda, fundada l'any 1965, va portar el nom d'Amposta per tota la geografia peninsular fins l'any 1976. Els seus fundadors van ser Salvador Granell, Josep Rodríguez, Josep Espuny, José Maria Redó i Teri Panisello, músics procedents de la Lira Ampostina. L'any 1976, la banda es dissol i alguns dels seus iniciadors s'integren al grup Sherpas, que seria també un grup referència del panorama pop i de versions dels anys 80. En l'actualitat, continuen actuant sota el nom Piròmbodas-Sherpas, fent concerts benèfics.

L'acte d'entrega del Premi Amposta 2015 serà el proper dissabte 21 de maig a les 20h. al Saló de Plens de l'Ajuntament d'Amposta en el marc de la Nit dels Mitjans de Comunicació. En posterioritat, hi haurà una petita actuació dels Piròmbodas-Sherpas als baixos de la Biblioteca Sebastià J. Arbó.