Movem i el PSC acusen a Esquerra de Tortosa d'haver girat a la dreta

Els dos partits progressistes han criticat durament als republicans i al seu cap de llista, Josep Felip Monclús, pel pacte de govern al que han arribat amb CiU per governar Tortosa

El portaveu de Movem Tortosa, Jordi Jordan, acompanyat pel regidor del mateix partit Francesc Vallespí, acusa a ERC d'haver trait els seus ideals
El portaveu de Movem Tortosa, Jordi Jordan, acompanyat pel regidor del mateix partit Francesc Vallespí, acusa a ERC d'haver trait els seus ideals | ACN
ACN
18 de maig del 2016
Actualitzat a les 15:55h
Desaprovació de les forces d'esquerra de l'Ajuntament de Tortosa a l'acord de govern que han tancat, aquest dimecres, ERC i CiU. Movem Tortosa, principal grup de l'oposició amb els republicans al govern municipal, ha criticat que els republicans s'hagen convertit en "la crossa" per mantenir CiU al govern municipal, malgrat la pèrdua vots de les passades eleccions municipals, i que siguen "el satèl·lit i l'apèndix" dels convergents a la ciutat. El portaveu de Movem, Jordi Jordan, ha insistit en què ERC de Tortosa ha "traït" la seua ideologia després renunciar a liderar un canvi a la capital ebrenca, un viratge "a la dreta" que també ha assenyalat el portaveu del PSC tortosí, Enric Roig. Roig ha lamentat que des de l'inici de la legislatura, ERC es mantinga alineada amb CiU per frenar qualsevol proposta política de les esquerres al consistori.

El líder de Movem Tortosa, Jordi Jordan, ha qualificat la jornada de "dia trist" per a les forces progressistes i d'esquerres de Tortosa i de "dia d'alegria" per a CiU que ha consolidat la seva governabilitat amb l'entrada d'ERC al govern municipal. Jordan ha remarcat que Convergència va perdre més de dos mil vots en les darreres eleccions municipals mentre que les forces d'esquerres van superar els set mil cinc-cents suports a les urnes, uns votants als quals Jordan considera que "castiga" l'acord entre convergents i republicans d'aquest dimecres.

Movem ha titllat ERC de "satèl·lit, apèndix o crossa" de CiU a Tortosa, de partit "entregat" i de "traïdor" del seu electorat i de la seva pròpia ideologia socialista. Per exemplificar aquesta renúncia, Movem Tortosa ha ironitzat que les noves sigles dels republicans han perdut la 'E' d'Esquerra "perquè és un partit que ha renunciat a liderar un canvi d'esquerres a Tortosa".

En canvi, Movem Tortosa insisteix en què, tot i no rebre resposta dels republicans en el darrer oferiment de fa unes setmanes per negociar "un nou govern alternatiu", la proposta es manté i seguirà en peu tota la legislatura. "Continuem dient ben alt i ben clar que estem oberts que s'ho repensen, que reflexionen, que este grup - que és d'esquerres i no trairà el seu electorat- posa a disposició d'ERC de Tortosa la possibilitat de tirar endavant un govern de progrés diferent a la nostra ciutat durant tot el mandat", ha dit Jordan. "Que quede clar a totes les persones que van votar ERC i volien un govern d'esquerres, que si això no és possible, no és per manca de voluntat de Movem Tortosa sinó per manca de voluntat d'ERC de Tortosa", ha afegit.

Ja com a principal força de l'oposició a l'Ajuntament de Tortosa, un cop els republicans han entrat a l'equip de govern municipal, des de Movem Tortosa s'han mostrat sorpresos que el líder republicà, Josep Felip Monclús, només haja assumit la regidoria de Turisme. "Una persona que podria haver estat alcalde de Tortosa, que només agafe una àrea tan petita com Turisme, per la covardia demostrada estos mesos, o no té ganes de treballar per la ciutat o no s'atrevix a agafar altres àrees que pensem que hauria de tenir una persona que lidera un partit a la ciutat", ha criticat Jordan.

El líder de Movem ha assenyalat que només el PP ha avalat el pacte de CiU i ERC i ha recordat que són molts els mesos en què les tres formacions han votat a l'uníson les propostes i acords dels plens, en una espècie de tripartit a l'ombra. Jordan ha dit a Monclús que li hauria de preocupar que la seva acció de govern coincidisca plenament amb partits de dretes i que, plegats, tomben les propostes de les formacions d'esquerres.

Esta ha estat també una de les principals crítiques del PSC. El portaveu socialista a l'Ajuntament de Tortosa, Enric Roig, fins i tot ha ironitzat que la nova coalició podria convertir-se en la versió local de la coalició 'Junts pel Sí' però amb el nom de 'Junts pel No'. "Constantment diuen que no a proposes beneficioses per als tortosins. S'han ajuntat per dir no a polítiques d'ocupació i de promoció econòmica mentre veiem que la ciutat no prospera i que la crisi econòmica està afectant molt més als nostres conciutadans. No hi ha manera de tirar endavant la ciutat i ERC s'equivoca perpetuant un mandat més el govern de Bel", ha apuntat el líder socialista. Roig també veu "un gir a la dreta", "arrossegats" per l'alcalde de Tortosa, en l'acció d'ERC. Ha considerat el pacte amb CiU "una oportunitat perduda" per aconseguir un govern d'esquerres a la capital ebrenca i la constatació que els republicans són "els lacais" de CiU a Tortosa.