Les animalistes agredides a Mas de Barberans declaren al jutjat

Aïda Gascón Bosch i Yasmina Moreno Martín de l'entitat AnimaNaturalis declararan esta dimarts davant del jutjats d'Instrucció número 1 d'Amposta en qualitat de perjudicades

Imatge de l'agressió que es va viure el passat 29 d'abril a Mas de Barberans.
Imatge de l'agressió que es va viure el passat 29 d'abril a Mas de Barberans. | Cedida
Redacció / ACN
16 de maig del 2016
Actualitzat a les 18:36h
La directora d'AnimaNaturalis, Aïda Gascón i la membre de la mateixa entitat Yasmina Moreno, declararan este dimarts davant del jutjat d'Instrucció número 1 d'Amposta en qualitat de perjudicades arran de la denuncia que van interposar davant els Mossos d'Esquadra per l'agressió que van patir el passat 29 d'abril a la plaça de bous de Mas de Barberans. 

Gascón i Moreno van denunciar quatre persones, tres homes i una dona, tots ells membres d'una mateixa família a Sant Carles de la Ràpita per un presumpte delicte de coaccions, lesions i danys amb l'agreujant de discriminació.

Els fets van obrir novament un debat entre els qui defensen la tradició dels correbous, i els qui en demanen la seua eradicació. Arran de l'agressió del passat 29 d'abril, es van fer diverses trobades entre administracions i entitats, en les quals es va determinar habilitar espais per a que els animalistes puguen gravar. 

Precisament, esta mesura ja es va aplicar este dissabte 14 de maig quan les dues activistes denunciants i una tercera van anar novament a presenciar i gravar els bous a la plaça d'Alcanar, sense que es registrés cap tipus d'incident. Segons un comunicat d'AnimaNaturalis, l'entitat va avisar prèviament a Mossos de Esquadra, l'alcalde d'Alcanar, la regidora de festes del municipi i el delegat del govern a les Terres de l'Ebre de la seua presència durant al setmana del 14 al 21 de maig, en què estan programats una vintena de correbous.