Els taurins convoquen una trobada el 26-J per reivindicar la festa dels bous

L'Agrupació de Penyes i Comissions Taurines de les Terres de l'Ebre organitzaran un festa matinal a Sant Jaume d'Enveja on reuniran aficionats i ramaders

ACN
13 de maig del 2016
Actualitzat a les 17:13h
Milers de persones van omplir els carrers d'Amposta el 19 d'abril de l'any passat.
Milers de persones van omplir els carrers d'Amposta el 19 d'abril de l'any passat. | Sofia Cabanes
L'Agrupació de Penyes i Comissions Taurines de les Terres de l'Ebre està preparant una trobada d'aficionats i ramaders el 26 de juny a Sant Jaume d'Enveja, coincidint amb la festa de la Segregació. Segons han difós a través de les xarxes socials, l'objectiu de la diada és fer una "festa matinal" que siga una continuació de la manifestació que es va fer en defensa dels bous, ara fa un any, a Amposta. Volen que aquest 26-J sigui un "dia històric" per fer visible a la societat del país "la unitat en la defensa de la festa dels bous".

La data i el lloc s'ha escollit coincidint amb la celebració de les festes de la Segregació de Sant Jaume d'Enveja i els actes es concentraran durant tot el matí a la plaça de bous d'esta població. L'Agrupació de Penyes i Comissions Taurines ha explicat que l'Ajuntament de Sant Jaume d'Enveja ha facilitat a l'entitat tota la feina administrativa i tècnica per organitzar la trobada i s'està treballant per aconseguir la màxima participació de ramaderies "de forma totalment gratuïta" no només de Catalunya, sinó també del País Valencià, de l'Aragó i Navarra.

L'entitat ha avançat també que la recaptació que s'aconsegueixi de les entrades als actes taurins de la plaça es destinaran a finançar les gestions jurídiques que des de l'Agrupació s'iniciaran per defensar la festa dels bous.