800 persones i molta presència política en la Diada del Recapte a la Sénia

El dinar popular on este plat típic és el protagonista s'ha hagut de traslladar al pavelló municipal a causa del temps

1200_1462818910recapte_2016
1200_1462818910recapte_2016 | Cedida
Redacció
09 de maig del 2016
Actualitzat el 10 de maig a les 18:37h
La Sénia ha celebrat este dilluns la 34a Diada del Recapte amb èxit d'assistència malgrat el mal temps, que ha forçat el canvi d'emplaçament del parc municipal al pavelló poliesportiu. Tot i així, al voltant de 800 persones, entre els quals hi havia una nodrida representació de polítics, han pogut degustar el tradicional plat de recapte preparat per xefs locals. L'olla de recapte és una recepta típica de la Sénia i de les terres del Maestrat molt pareguda a l'escudella.

Entre els polítics presents, s'han distingit alguns diputats del Parlament de Catalunya com Hortènsia Grau (ICV), Fernando Sánchez (PP), Ferran Civit (Junts pel Sí) i Francisco Domínguez (Ciutadans), la diputada al Congrés del PSC, Mònica Lafuente, i Jordi Roca, del PP. També hi ha estat present Marta Ribas, coordinadora nacional d'ICV, i els alcaldes d'Amposta, la Ràpita, Ulldecona, Sant Jaume d'Enveja o Rossell. 

La Diada s'ha celebrat després d'un intens cap de setmana al municipi del Montsià, que ha celebrat la 13a Fira Gastronòmica. En estes jornades, que han servit per donar un impuls als sectors de la restauració i el comerç i apropar-los als visitants, han participat els restaurants del poble i s'han muntat uns 40 estants. També s'ha organitzat un concurs de tapes, demostracions d'oficis antics i activitats musicals. L'alcalde de la Sénia, Joan Moisés, ha valorat positivament l'edició d'enguany on hi ha hagut molta implicació per part dels sectors econòmics i associatius del poble. "Tots estem treballant i tots tenim clar que hem de dinamitzar el poble, i no només significa el sector del moble, també la gastronomia, el turisme o el parc natural del Port", ha declarat Moisés davant dels mitjans de comunicació.

A més, com a novetat i reclam per atraure més public, enguany s'han celebrat les tradicionals curses de cavalls i burros de la Sénia, que per primer cop s'han organitzat fora de les festes majors, a l'agost.