Tot a punt per al TEDxAmposta 2016

12 ponències impartides per pensadors, artistes, científics, artistes, coaches o responsables d’entitats socials, nacionals i internacionals

Redacció
06 de maig del 2016
Actualitzat a les 14:54h
Imatge d'arxiu del TEDxAmposta en una de les edicions anteriors.
Imatge d'arxiu del TEDxAmposta en una de les edicions anteriors. | Cedida
Este dissabte 7 de maig tindrà lloc el TEDxAmposta 2016, un esdeveniment que pretén crear una xarxa de talent territorial i impulsar la innovació com a manera de millorar el futur de les Terres de l’Ebre. L’objectiu és provocar un canvi social que permeta crear una comunitat avançada que compartisca recursos i coneixements. “Estem convençuts que si connectem les persones adequades el creixement del territori està garantit”, explica Joan Estellé, llicenciatari del TEDxAmposta i membre del comitè organitzador. La filosofia TED és la de divulgar idees que mereixen ser conegudes pel conjunt de la societat com una manera de fer-la créixer i avançar. I, un any més, algunes d’estes idees es divulgaran a Amposta dins el marc del TEDxAmposta que tindrà lloc a l’auditori de la Lira Ampostina dissabte la tarda a partir de les 4 i comptarà amb la presència de Belén Vilorio, TDX ambassador a l’Estat espanyol.

La principal novetat d’enguany és que TEDxAmposta ha aconseguit una llicència superior a la que tenia les passades edicions, això fa que per primera vegada no s'haja de limitar l’aforament del públic a 100 places com els anys anteriors. 

Dotze speakers intervindran en esta tercera edició TED a Amposta, persones que destaquen en el camp professional i social, i entre els quals hi ha pensadors, artistes, científics, artistes, coaches o responsables d’entitats socials, nacionals o internacionals.

Així en trobem d’ebrencs com Juanjo Rovira, de Bítem, director del torneig de futbol base més prestigiós del món, el Mediterranean International Cup (MIC); catalans com Elisabet Prats, doctora i investigadora del Institut de Microelectrònica de Barcelona, experta en grafé; espanyols com Alfonso Alcántara, un dels coach més influents de l’Estat; o internacionals com Dorotheé Adam, reportera oficial del president François Hollande i fundadora de l’organització no governamental An Eye For An Eye, Mara Dierssen, un referent internacional en neurociència i una de les màximes expertes en Síndrome de Down o el psicòleg Javier Urra. Dos de les ponències seran en anglès i hi haurà traducció simultània.

El TEDxAmposta arrancarà a les 4 de la tarda però prèviament a partir de les 3 hi haurà instal·lada al vestíbul de la Lira una fira de projectes innovadors. En acabar, al voltant de dos quarts de 9 del vespre hi haurà un sopar amb productes de les Terres de l’Ebre presentat pel cuiner Albert Guzman.

Les entrades per poder assistir al TEDxAmposta tenen un preu de 14 euros, amb el sopar inclòs, i es poden adquirir a través de la web tedxamposta.com.

Aguaita.cat, mitjà oficial
D'altra banda, aguaita.cat com a mitjà oficial col·laborador de l'esdeveniment, retransmetrà en directe totes les ponències a partir d'este dissabte a les 16:00 hores.

Recordeu que podeu trobar tota la informació sobre els ponents i el TEDxAmposta 2016, a la nostra secció especial