Movem i el PSC oferixen l'alcaldia de Tortosa a ERC

Les dos formacions proposen un pacte d'esquerres a ERC al mateix temps que els republicans exploren entrar al govern de CiU

Redacció
04 de maig del 2016
Actualitzat el 05 de maig a les 19:03h

Jordi Jordan (Movem Tortosa) i Enric Roig (PSC) seguixen els seus intents de convèncer a ERC de formar un govern d'esquerres alternatiu al de CiU. Este matí, tots dos han oferit públicament l'alcaldia al cap de llista d'Esquerra, Josep Felip Monclús, justament quan els republicans consideren entrar al govern municipal. La setmana passada, Esquerra i Convergència van iniciar conversacions per explorar l'entrada dels republicans al govern de Ferran Bel.

El portaveu de Movem Tortosa, Jordi Jordan, ha reiterat públicament el seu oferiment a ERC perquè "no hi haja cap dubte". En una roda de premsa, Jordan ha proposat que Monclús siga alcalde la resta del mandat "tot i que perfectament podríem exigir l'alcaldia compartida". El cap de llista de Movem també ha demanat a Esquerra que reflexione la possibilitat d'un govern alternatiu d'esquerres, remarcant que a les passades eleccions els partits d'esquerra van obtenir el seu resultat "més important de l'etapa democràtica de la ciutat amb 7.500 vots davant dels 5.000 de la dreta".

D'altra banda, el cap dels socialistes de Tortosa, Enric Roig, ha dit, durant una entrevista a Canal 21, que Monclús "encara és a temps de ser alcalde". Roig ha defensat un canvi de govern a Tortosa quasi un any després del ple d'investidura. "La ciutat està adormida i necessita empenta i il·lusió, i Bel la il·lusió la té per Madrid", ha afirmat Roig.

Tant Movem Tortosa com el PSC han animat Esquerra ha valorar esta opció com una possibilitat més dins del procés de decisió sobre la seua entrada al govern de Tortosa amb CiU. De fet, Jordan ha demanat reunir-se amb el grup municipal i l'assemblea local d'ERC per explorar junts un pacte d'esquerres.

El mes de juny de l'any passat, després que CiU es quedés a 3 regidors de la majoria absoluta, els grups municipals de CiU i ERC van presentar l'Acord de Govern Estable a l'Ajuntament de Tortosa. El document se centrava en 37 punts programàtics en base al qual els republicans es comprometien a garantir la governabilitat municipal des de l'oposició. Onze mesos després, s'obre la possibilitat de confirmar este acord amb un govern de les dos formacions independentistes, de formar-ne un d'alternatiu amb els altres partits d'esquerra o de seguir amb l'acord d'estabilitat com fins ara.