La Festa del Mercat a la Plaça d'Amposta presenta programa d'actes

Clara Salvadó, propietària de la llibreria La Gavina, encarnarà la madrina del vapor 'Anita' al pregó inaugural

Presentació del programa d'actes de la Festa del Mercat a la Plaça d'Amposta.
Presentació del programa d'actes de la Festa del Mercat a la Plaça d'Amposta. | Sofia Cabanes
Sofia Cabanes
04 de maig del 2016
Actualitzat a les 18:37h
Amposta donarà el tret de sortida a la Festa del Mercat a la Plaça el  divendres 13 de maig amb l’arribada, pel pont penjant, d’Anita, el personatge de ficció que representa la figura d’Anna Roca i que va ser la padrina del vapor Anita, l’últim vaixell de vapor que va navegar pel tram baix de l’Ebre propietat de l’industrial Lluís G. Pons Enric, que era el seu marit i que enguany complix el centenari de la posada en marxa.

Anita, serà, per tant, la pregonera de la festa i el seu personatge serà encarnat per Clara Salvadó, propietària de la històrica llibreria La Gavina, que enguany tancarà portes per jubilació. “És la nostra manera de retre-li homenatge”, ha expressat la regidora de Cultura, Inés Martí.  Fins ara s’havia apostat per fer el pregó el dissabte al migdia, però enguany, tenint en compte que els actes festius ja s’inicien el mateix divendres, s’ha cregut convenient traslladar-la.  

La Festa del Mercat a la Plaça ha presentat este matí el programa d’actes. Emulant el principal mitjà de comunicació d’ara fa 100 anys, el diari, el programa serà distribuït en este format i, a l'interior, inclourà un programa de mà on s'hi condensen tots els actes.  
Enguany s’han renovat els guions dels espectacles, tant d’interior com de carrer. “Hem volgut posar l’accent a recrear la vida al carrer a l’Amposta de fa 100 anys. L’ambient de les tavernes, els comerços...”, ha destacat el director de la festa, Jordi Príncep. En este sentit, cal recalcar que “hi ha hagut una major implicació dels comerços al concurs d’aparadors i més demanda de noves tavernes”. Este “és un símptoma que la festa està creixent i demanda créixer”, ha assegurat Príncep. Així, enguany hi participaran 27 comerços, i la demanda de parades s’ha tancat en 80. A més, hi haurà 12 tavernes.

Dissabte, ja des de primera hora, es posarà en marxa la recreació del mercat d’època i demostració d’oficis. Pels carrers també hi haurà personatges de l’època com l’esmolet, el sereno, el guàrdia civil i el mossèn, a més d’un pastor amb 300 ovelles.

La venda d’entrades a espectacles es podrà fer per Internet a www.festadelmercat.cat, però també es podran adquirir físicament al nou punt d’atenció de Cultura i Festes a l’edifici del mercat.

D'altra banda, la regidora de Cultura ha demanat a la gent d’Amposta “que es vista com els nostres avantpassats de principi del segle XX” per tal que “entre tots” la festa “es faça gran”.