Javier Urra, psicòleg i referent estatal en el tractament de menors, al TEDxAmposta

És psicòleg forense de la Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia i del Jutjat de Menors de la comunitat de Madrid (actualment en excedència voluntària) i exdefensor del menor de la comunitat de Madrid

Redacció
02 de maig del 2016
Actualitzat el 03 de maig a les 19:38h
El psicòleg Javier Urra serà el proper dissabte un dels ponents del TEDxAmposta.
El psicòleg Javier Urra serà el proper dissabte un dels ponents del TEDxAmposta. | Cedida
El psicòleg forense de la Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia i del Jutjat de Menors de la comunitat de Madrid (actualment en excedència voluntària) i exdefensor del menor de la comunitat de Madrid, Javier Urra, serà un dels ponents del TEDxAmposta 2016, que tindrà lloc el dissabte 7 de maig. 

Urra, que ha estat cridat en diverses ocasions com a expert al Congrés i al Senat espanyols, és consultat amb assiduïtat pels mitjans de comunicació i ha participat en diferents programes en els darrers anys, com és el cas de Nens ​​del món, que va dirigir i presentar i que es va emetre setmanalment i ininterrompudament des de 1999 fins a 2009 a tots els països des de Ràdio exterior d'Espanya, (premiat en diferents ocasions). Va dirigir així mateix la secció "La veu de la infància" i "Escola de pares" al programa "Així és la vida" de RNE. També ha col·laborat al Programa de Punto Radio "Ana a Punto Radio" (d'Ana García Lozano) en l'espai "Coses de Nois". Va ser guionista i contertulià al programa de TV Madridiario.es "Nens ​​i no tan nens" i també psicòleg del programa "Espejo Público" d'Antena 3 TV i de "Tal qual" d'Antena 3 TV. Així mateix, va ser contertulià del programa d'Aragó TV "Sense anar més lluny" i del programa de Canal Sur TV "Millor ho parlem" i col·laborador a Telemadrid ràdio amb l'espai setmanal "La notícia de la infància" a més de col·laborador, des de 2006 fins 2009, a Onda Madrid Radio amb l'espai "L'Observatori de la infància".

Va saltar a l'escena pública quan el 1996 va ser nomenat Defensor del menor de la Comunitat de Madrid, càrrec que va mantenir fins el 2001. Des d'este mateix any és professor d'Ètica i Deontologia en 5º de Psicologia al Centre Universitari Cardenal Cisneros, Universitat Complutense de Madrid. A més, des de 2007, és president de la Comissió Deontològica del Col·legi Oficial de Psicòlegs de Madrid.

Ha estat cridat com a expert pel Congrés i Senat Espanyol. A més, ha representat a Espanya en fòrums internacionals com Nacions Unides, o el Parlament Europeu.

Recorda! Si vols assistir al TEDxAmposta 2016, sortegem un pack de 2 entrades dobles. Clica aquí per participar