CiU i ERC inicien converses per explorar l'entrada dels republicans al govern de Tortosa

No es descarta continuar amb la mateixa fórmula de governabilitat o bé fer el pas perquè els republicans s'incorporen a l'equip de govern

ACN
02 de maig del 2016
Actualitzat el 04 de maig a les 10:07h
CiU i ERC obren converses per explorar l'entrada dels republicans al govern de Tortosa, segons ha anunciat este diumenge l'alcalde de la ciutat, Ferran Bel. Els dos grups municipals volen fer balanç gairebé un any després de l'Acord de Govern Estable i, segons ha explicat Bel, acompanyat del portaveu del grup municipal d'ERC, Josep Felip Monclús, no es descarta continuar amb la mateixa fórmula de governabilitat o bé fer el pas perquè els republicans s'incorporen a l'equip de govern. 

Des d'Expoebre, Bel ha explicat que es donen el termini "d'un mes o cinc setmanes" per fer un balanç i Monclús ha assegurat que cada vegada és més necessari que les forces independentistes estiguen "en bona sintonia". La decisió que prenguen haurà de ser sotmesa a consideració de les assemblees de cada formació política.

"Obrim un període per fer una valoració del pacte de govern i estudiar altres vies de col·laboració si entenem que hi ha hagut bona col·laboració durant els darrers mesos", ha anunciat Bel, que ha detallat que la valoració per revisar l'acord estava pendent per fer, tot i que fins al juny no farà un any exacte del pacte. D'altra banda, Monclús ha explicat que han de valorar "si el treball que s'ha fet ha estat constructiu i bo per Tortosa i si s'ha plasmat en beneficis pels ciutadans". "Entenem que seria bo valorar si continuem la legislatura o què podem fer perquè la ciutadania de Tortosa es puga beneficiar de les sinergies que es puguen produir", ha detallat.

El mes de juny de l'any passat, d'acord amb els resultats de les eleccions locals, els grups municipals de CiU i ERC van presentar l'Acord de Govern Estable a l'Ajuntament de Tortosa. El document se centrava en 37 punts programàtics en base al qual els republicans es comprometien a garantir la governabilitat municipal des de l'oposició.