Dilluns, mobilització a Amposta davant l'increment de gossos llençats a la brossa

L'associació Engrescats cita la ciutadania a una concentració dilluns vinent per diu 'Prou al maltractament' | En els últims dies han recollit dos gossos força dèbils per maltractaments i trenta cadells

Sílvia Berbís
29 d'abril del 2016
Actualitzat el 04 de maig a les 10:14h
Vida i Prince han estat recollits en estat de salut molt precari i ja es recuperen amb Engrescats.
Vida i Prince han estat recollits en estat de salut molt precari i ja es recuperen amb Engrescats. | Cedida
És un degoteig que, en les últimes setmanes, ha augmentat d’intensitat. L’Associació Engrescats de les Terres de l’Ebre vol dir ‘Prou al maltracte animal’ i per això dilluns ha convocat amb este lema una mobilització a Amposta que pretén posar sobre les consciències el drama quotidià que implica trobar-se cadells i animals adults, sobretot gossos i gats, tirats a la brossa, en estat de salut precari i símptomes evidents del calvari que han hagut de passar. En el darrer mes, Engrescats ha recollit una trentena de cadells que ciutadans incívics havien llençat a la brossa, i també dos gossos maltractats que ara intenten recuperar i donar en acollida. En la concentració, que tindrà lloc a la plaça del Mercat a les 20 hores, demanaran un enduriment de les penes contra la gent que maltracta els animals.

El darrer cas ha estat la passada matinada, sense anar més lluny. Uns veïns han vist dos noies, amb caputxes posades, que dipositaven una bossa de brossa a la plaça de les Palmeres, a Amposta. En avisar la Policia Local, els agents han comprovat que hi havia una gossa viva dintre i han avisat l’Associació Engrescats. “Quan hi he manat ens hem trobat una gosseta en molt mal estat de salut, tota llagada, molt débil i prima, amb símptomes evidents de malaltia i desnutrició, i molt assustada”, ha explicat a aguaita.cat Núria Espanya. Després de dutxar-la, desinfectar-la i donar-li menjar, avui mateix la duran al veterinari i ja li han trobat una casa d’acollida per tenir cura de la recuperació de Vida, el nom que li han posat.

El cas de la Vida se suma al de Prince, un altre gos, en este cas mascle, al que van trobar la setmana passada en una situació força similar, pràcticament a punt de morir. Li van posar Prince i mentre es recupera poc a poc, intenten trobar-li una casa d’acollida.

Segons Engrescats, en el darrer mes la situació s’ha fet dramàtica. “És horrorós, en un mes hem recollit una trentena de cadells que havien estat tirats a la brossa, de gats i gossos, perquè ara és época de cria, la gent se’n desfà d’esta manera i per sort cada vegada també hi ha més gent conscienciada que quan s’ho troba al contenidor ens avisa”.

Per tot, l’Associació ha decidit sortir al carrer “per dir que la gent de les Terres de l'Ebre volem penes més dures per als maltractadors i els que abandonen animals, que es face complir la llei, i que els cossos policials, als quals volem agrair la col·laboració perquè també ens ajuden molt, comencen a multar”.