El moviment veïnal de l'N-340 arriba a les 35 setmanes de talls

L'ofensiva s'estén al País Valencià, on una cinquantena d'ajuntaments , entre els quals Castelló o Benidorm, han aprovat mocions a favor d'alliberar l'AP-7

ACN
29 d'abril del 2016
Actualitzat el 04 de maig a les 10:22h
Imatge d'arxiu d'un dels talls de carretera.
Imatge d'arxiu d'un dels talls de carretera. | Sofia Cabanes
Tot i l'enèsim anunci de la ministra de Foment, Ana Pastor, que hi haurà aviat bonificacions a l'autopista per traure el trànsit pesant de l'N-340 i la defensa del govern sobre les bondats d'este model, aplicat a l'N-2 gironina, el moviment veïnal manté ferma la lluita, han complit 35 setmanes de talls, per l'alliberament de l'AP-7 com a única solució per acabar amb la sinistralitat i el col·lapse de la carretera nacional. Mentrestant, les víctimes se seguixen sumant. Hi ha hagut tres morts esta setmana, un a Roda de Berà (Tarragonès), 2 a Vallirana (Baix Llobregat) i un a Vila-real (Plana Baixa - Castelló). Amb la col·laboració de les federacions de veïns valencianes, el moviment per una AP-7 gratuïta ha aconseguit que una cinquantena d'ajuntaments del País Valencià hagen aprovat mocions per l'alliberament de l'autopista als trams on no hi ha via ràpida alternativa i la no-renovació de la concessió de l'AP-7 el 2019. 

Després de seguir sumant víctimes mortals a la carretera N-340, tant a Catalunya com al País Valencià, el moviment veïnal ha insistit a demanar celeritat a les decisions polítiques que poder remeiar la situació. "Això és una vergonya i cal emprendre una solució. Nosaltres fem la faena que hem de fer", insistix el portaveu de la plataforma per una AP-7 gratuïta, Llorenç Navarro. "Ho veuen tots els professionals menys els polítics", ha afegit.

L'ofensiva veïnal està portant el seu audiovisual de conscienciació a molts municipis i s'oferix als ajuntaments que hi col·laboren perquè es puga fer difusió a les escoles o entre altres entitats municipals. 

El documental també arribarà al País Valencià, sobretot a la cinquantena de municipis que han aprovat mocions per a la no-renovació de la concessió de l'AP-7 l'any 2019 i l'alliberament de peatges a les zones on no hi ha una via ràpida segura alternativa a l'autopista. Entre estes poblacions hi ha ciutats importants com Castelló o Benidorm.