El 4t Fòrum d’Ocupació de la URV permet iniciar els tràmits de 38 nous contractes de treball

En esta edició s’han realitzat 681 entrevistes i s’han lliurat 742 currículums a les empreses participants

Imatge del Fòrum d'ocupació celebrat dijous passat.
Imatge del Fòrum d'ocupació celebrat dijous passat. | Cedida
Redacció
27 d'abril del 2016
Actualitzat a les 10:36h
El quart Fòrum d’Ocupació del campus Terres de l’Ebre de la URV, celebrat dijous passat, va tancar portes amb un balanç positiu tant pel que fa a la participació com als resultats obtinguts. Així enguany es van realitzar més entrevistes i es van lliurar més currículums que l’any passat, 681 i 742 respectivament. També es van iniciar els tràmits de més contractes de treball: 38, mentre que l’any passat en van ser 20. Este increment de possibles nous contractes és conseqüència en bona part d’una major oferta per part de les empreses que presentaven vacants, que enguany tenien 172 places per cobrir, la majoria al sector serveis.

Organitzat per l’Oficina d’Orientació Universitària de la Universitat Rovira i Virgili, la Càtedra d’Economia Local i Regional del campus Terres de l’Ebre i l’IDECE (Institut per al desenvolupament de les comarques de l’Ebre), l’objectiu del Fòrum d’Ocupació és ajudar a les empreses a trobar i captar alumnes recent titulats i gent formada, i d’esta  manera evitar la fuga de talent del territori. La valoració que n’han fet les empreses participants és d’un 4,4 sobre 5 el que significa entre bona i molt bona. Dos terceres parts de les empreses han participat en edicions anteriors del Fòrum i segons les dades facilitades a l’organització s’han pogut tancar 30 nous llocs de treball reals els últims tres anys.

“Estem satisfets de com s’ha desenvolupat este quart Fòrum d’Ocupació i sobretot que els últims anys s’hagen pogut crear nous llocs de treball. Ara bé, continuen havent molts llocs de treball que es queden sense cobrir, tot i la gran demanda de feina. És un desajust estructural que iniciatives com la del Fòrum pretenen anar corregint”, apunta el sotsdirector del campus Terres de l’Ebre, Xavier Farré.

En este quart Fòrum d’Ocupació hi han estat presents 23 empreses de diversos sectors econòmics com ara el tecnològic, el de serveis empresarials i financers, el turisme, el sociosanitari, l’industrial i el del transport que tenen la seu o operen a les Terres de l’Ebre; i cinc institucions públiques. La participació de públic ha estat diversa, amb la presència d’estudiants universitaris, de cicles formatius i demandants de feina amb perfils diversos.