Alfonso Alcántara, gurú de l'orientació professional, al TEDxAmposta

L'autor del blog 'Yoriento.com', conferenciant i 'coach' d'empreses i professionals, és un dels 12 ponents que intervindran a l'auditori de la Lira Ampostina el 7 de maig

Alfonso Alcántara és un dels dotze ponents confirmats per al TEDxAmposta del proper 7 de maig
Alfonso Alcántara és un dels dotze ponents confirmats per al TEDxAmposta del proper 7 de maig | Cedida
Redacció
25 d'abril del 2016
Actualitzat el 27 d'abril a les 12:09h
Ser més productiu, canviar l'actitud, tenir una bona presència digital i, sobretot, definir clarament els nostres objectius són tècniques que qualsevol persona pot posar en pràctica per assolir l'èxit professional. O, al menys, són alguns dels "superpoders" que Alfonso Alcántara, un dels ponents del TED x Amposta, identifica com la clau per canviar el xip i donar-li una a la nostra vida professional el canvi que volem. O com diu Alcántara, convertir-se en "superprofessionals".

Alfonso Alcántara es dedica a assessorar i formar a professionals i directius, és el que es coneix com un coach. "El coaching són tècniques de psicologia que t'ajuden amb preguntes a seguir el teu camí professional" explica Alcántara. Recentment ha publicat un llibre "#Superprofesional" i des de 1992, Alfonso també imparteix conferències i accions de formació usant casos pràctics, storytelling i dinàmiques participatives sempre amb humor.

Se'l pot considerar, també, un dels molts gurus sobre productivitat professional que triomfen a internet, com David Cantone o Berto Pena. El perfil de twitter d'Alfonso compta amb 119.000 seguidors i el seu blog, Yoriento.com, té més de 9.000 subscriptors i més de 800 articles publicats. Allà podem trobar consells adreçats a millorar la nostra productivitat, a com motivar-nos, a definir els nostres objectius amb claredat, a com treballar en xarxa, a crear un marca personal a internet, a com encarar una entrevista de treball... Un tema en el que Alfonso Alcántara fa molt èmfasi és en la presència que tenim a les xarxes socials. Per exemple, explica Alcàntara en una entrevista que trobem al seu blog, el millor currículum d'avui dia és allò que podem demostrar a les xarxes, donant mostres de la nostra professionalitat en petites dosis.

Juntament amb persones de disciplines tant diferents com la investigadora en biomedicina Elisabet Prats o la reportera Dorothée Adam, Alfonso Alcántara és un dels 12 ponents confirmats per al TED x Amposta que el proper 7 de maig acollirà l'auditori de la Lira Ampostina. Segons els organitzadors d'este esdeveniment l'objectiu és “difondre idees que valen la pena”.