Suspesa la festa Holi d’Alcanar per la ingesta massiva d’alcohol entre grups d’adolescents

El SEM va haver d'atendre 3 joves per intoxicació etílica i una noia diabètica per una pujada de sucre

Sofia Cabanes
25 d'abril del 2016
Actualitzat a les 16:05h
La festa es va celebrar a la Plaça del Mirador i va començar a les 17:00 d'este dissabte.
La festa es va celebrar a la Plaça del Mirador i va començar a les 17:00 d'este dissabte. | Arxiu
L’entitat organitzadora de la festa Holi d’Alcanar va haver de suspendre abans d’hora este dissabte passat  l’esdeveniment per la ingesta massiva d’alcohol entre joves menors d’edat.

La festa, organitzada per l’associació Musik’al Brancal va començar a les 5 de la tarda a la Plaça del Mirador i estava previst que s’allargués fins a les 23:00 hores, amb el llançament de pols de colors entre els assistents i la música de diferents grups i Dj’s.  Tot i això, l’esdeveniment es va acabar a  sobre les 20.15 del vespre per ordre de l’associació organitzadora davant la presència de grups d’adolescents amb clars símptomes d’haver consumit alcohol.

Segons ha constatat la l’aguaita.cat l’alcalde de la població, Alfons Montserrat, el Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) va haver d’atendre 3 jóvens per intoxicació alcohòlica i també una noia diabètica que va patir una pujada de sucre a causa de la ingesta d’alcohol. Montserrat ha desmentit també que es produïssen 10 comes etílics, com han assegurat algunes informacions en les darreres hores, tot i que ha reconegut que es van viure escenes de “borratxera” amb menors d’edat estesos per terra i orinant pels carrers.

L’alcalde s’ha mostrat dolgut pels fets i apunta que estos grups d’adolescents “van segrestar la festa”. “És una festa molt bonica de caràcter familiar, que es fa després de dinar, on els pares es presenten amb els seus fills per gaudir del llançament de colors i de la música. Estos grups van desnaturalitzar el propòsit de la festa. Ens la van robar”, ha manifestat. Així mateix, Montserrat ha defensat l’Associació organitzadora, Musik’al Brancal: “En cap cas es pot recriminar els fets a l’Associació. El recinte estava tancat i no es venia alcohol a menors”  ha ratificat. L’alcalde apunta que molts grups d’adolescents van arribar amb autobús a Alcanar amb la clara voluntat de consumir alcohol i emborratxar-se pels carrers paral·lels: “el problema va ser el consum desmesurat d’alcohol fora del recinte, no pas la festa en sí”, subratlla.

Els fets d’Alcanar no són aïllats. En les festes Majors de la Ràpita, el juliol passat, la festa Holi també va viure alguns casos intoxicació etílica de menors d’edat que van haver de ser atesos pel SEM.

Molts canareus han manifestat a el seu malestar a les xarxes socials en les darreres hores. Les escenes d’adolescents beguts davant d’altres xiquets menuts, joves pixant al carrer –tot i que l’Ajuntament va habilitar 4 WC públics-, botelles  d’alcohol llençades pel carrer i fins i tot alguna destrossa (vidres de cotxe), han indignat els veïns.

El Govern municipal, per la seua banda, ha mostrat la seua confiança en l’Associació organitzadora i assegura que estudiaran mesures perquè estos fets no es tornen a repetir.