Joan Estellé: «Si connectem les persones adequades, el talent i el creixement al territori estan garantits»

El TEDxAmposta tindrà una dotzena de ponències i activitats paral·leles

Presentació de la tercera edició del TEDxAmposta.
Presentació de la tercera edició del TEDxAmposta. | Sofia Cabanes
Sofia Cabanes
25 d'abril del 2016
Actualitzat a les 15:16h
Compte enrere per a la celebració del TEDxAmposta, que tindrà lloc el proper 7 de maig a l’auditori de la Lira Ampostina. Els organitzadors de l’esdeveniment han desvetllat este matí en roda de premsa el llistat complet de ponents així com els detalls més important d’esta cita que té com a objectiu “difondre idees que valen la pena”.

Segons Joan Estellé, promotor del TEDxAmposta,  la finalitat principal de l’esdeveniment és “crear una xarxa territorial de talent que connecte persones que provoquen canvis. Estem convençuts que si connectem les persones adequades el talent i el creixement del territori estan garantits”, ha afirmat. Estellé subratlla que “hi ha talent dintre i fora del territori. El que hem de fer és connectar-los tots dos per crear creixement econòmic i social a les Terres de l’Ebre”, assegura.

En este sentit, TEDxAmposta ha buscat equilibrar el nombre de ponents ebrencs o que tenen relació amb les Terres de l’Ebre, -com ara Juanjo Rovira, Marie Lefevre Fonollosa, Pau Samo, Nayara i Nassim o Aley Ayxandri-  i ponents que vindran de fora de les nostres fronteres, com Xavi Martínez, Javier Urra, Mara Dierssen, Dorotheé Adam, Alfonso Alcántara, Luís Ribas o Elisabet Prats. Es tracta, doncs, d’una dotzena de ponents que tractaran temes tant diversos com el grafè, l’alimentació del futur, els darrers descobriments en el camp de l’ADN, la caça de talents futbolístics al continent africà o la neurociència. Seguint el format estipulat pels TED, les conferències tindran una durada màxima de 18 minuts.

El TEDxAmposta començarà a les 4 de la tarda. A les 6 es farà un ‘break’ per berenar, i posteriorment es reprendran les ponències fins a les 8 aproximadament. Fora de l’espai de l’auditori, hi haurà una fira d’empreses i projectes del territori. Un cop acabades les conferències, el xef rapitenc Albert Guzman, del restaurant Les Delícies, de la Ràpita, conjuntament amb empreses de productes ebrencs oferirà un sopar a tots els assistents amb un menú especialment pensat per al TEDxAmposta. Allà els comensals podran conversar directament amb els conferenciants.

El preu de l’entrada és de 14 euros i, els 100 primers en obtenir-la, rebran unes ulleres Google de cartró per veure-hi en realitat virtual.

El TEDxAmposta ha doblat enguany el nombre d’organitzadors -que representen bona part de les poblacions de les Terres de l'Ebre- i voluntaris, s’ha triplicat el pressupost i s’espera també triplicar el nombre d’assistents. En les dues edicions anteriors el nombre d’entrades estava limitat a 100, però esta vegada el límit d’aforament només vindrà imposat per la capacitat de l’auditori. Tots els ingressos obtinguts van dirigits únicament a l’organització de l’esdeveniment.