Sant Jordi de temps inestable i amb cel amenaçador

La zona més afectada pels possibles ruixats serà el nord-est de Catalunya

Redacció
22 d'abril del 2016
Actualitzat el 25 d'abril a les 9:24h
La major part de Catalunya viurà, este dissabte, una diada de Sant Jordi bastant inestable, meteorològicament parlant. Fins a mig matí, el cel estarà serè o poc ennuvolat, sobretot al sud i al terç oest, però a mesura que avancen les hores, les nuvolades creixeran en punts de muntanya i, sobretot, al nord i nord-est del país, on ja s'esperen ruixats de cara al migdia. 

Serà en esta zona, i en especial a les comarques del Ripollès, la Garrotxa, Osona, el Pla d'Estany, Gironès, la Selva i el Vallès Oriental, on les precipitacions podrien ser més fortes. De fet, segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SCM), estes comarques tenen un avís moderat de pluja, que podria superar els 20 litres en 30 minuts.

Les precipitacions poden arribar des de mig matí i fins a la nit, de manera intermitent arreu de Catalunya, entre punts d'estes comarques, el prelitoral o indrets del sector central o sud de la Costa Brava. En determinades zones, els xàfecs poden anar acompanyats de tempesta, calamarsa o pedra.