67 empreses de la Ribera d’Ebre i la Terra Alta sol·liciten ajuts del Leader 2020

Tots els projectes presentats estan sent valorats individualment i la resolució es donarà a conèixer al juny.

Façana fluvial de Móra d'Ebre, en una imatge d'arxiu.
Façana fluvial de Móra d'Ebre, en una imatge d'arxiu. | Cedida
Redacció
22 d'abril del 2016
Actualitzat a les 16:53h
El Centre Intercomarcal d’Iniciatives Socioeconòmiques (CIS) Ribera d’Ebre – Terra Alta ha rebut ja la sol·licitud de 29 empreses de la Ribera d'Ebre i 38 de la Terra Alta, 67 en total, per als primers ajuts del Leader 2020. Totes estes empreses opten així a la convocatòria enguany, la qual disposa d’una partida de 665.047 euros per al desenvolupament econòmic dels pobles de les dos comarques. L’objectiu és fomentar inversions per generar activitat econòmica al territori. La inversió total sol·licitada entre les dos comarques és de 6,8 milions d'euros, dels quals 2,8 milions serien subvencionables.

Tots els projectes presentats estan sent valorats individualment per una comissió d'elegibilitat i una comissió tècnica, i cadascun rebrà una puntuació que indicarà el percentatge d'ajut a rebre. La resolució es donarà a conèixer al juny. Les convocatòries dels ajuts continuaran sortint per anualitats, fins al 2020. La propera del 2017 es preveu que s’iniciï a finals d’enguany per poderse executar les inversions al llarg del pròxim.

Gairebé la meitat de les empreses que es presenten a esta convocatòria 2016, un 45%, són del sector agroalimentari, majoritàriament cellers. Un 25% pertanyen a l'àmbit del turisme, en gran mesura a la restauració; un 17% al sector serveis i un 13% són ajuntaments.

Estos ajuts formen part del Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya (2014-2020), cofinançat pel Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER), i que enguany 2016 preveu una inversió de 7,66 milions d'euros a les onze zones rurals del país, entre elles les dos comarques ebrenques que formen part del CIS.