Trànsit alerta que conduir amb inhibidors de radars implica multes de 6.000 euros

Els Mossos d'Esquadra intensifiquen els controls per tal de reduir el 17% d’accidents causats per l’elevada velocitat

per ACN, 21 d'abril de 2016 a les 20:31 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 21 d'abril de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Un agent dels Mossos d'Esquadra amb un radar digital, a la C-17 a Tagamanent. Foto: ACN


Els Mossos d'Esquadra han intensificat els controls de velocitat mòbils amb cinemòmetres instal·lats als vehicles policials i radars digitals. L'objectiu és reduir el 17% dels accidents, causats per la velocitat, i que els conductors prenguen consciència de circular a la velocitat adient.

 
Un conductor que circule amb un detector de radars serà multat amb 200 euros i li comportarà la pèrdua de 3 punts del carnet. Conduir amb un inhibidor de radars suposa una multa de 6.000 euros i la pèrdua de 6 punts del carnet, a més d'una multa de 12.000 euros per a l'instal·lador. La campanya d'intensificació de controls es fa del 18 al 24 d'abril.
 
La campanya està reforçada amb panells d'informació situats en punts de major accidentalitat on es recorda als conductors que circulen a les velocitats establertes i que hi ha controls amb radars mòbils. El Servei Català de Trànsit (SCT) és qui coordina els controls que es fan tant a les carreteres com en vies urbanes. Es tracta d'una iniciativa d'àmbit europeu impulsada per l'Organització Internacional de Policies de Trànsit (TISPOL).

 
 

 

Participació