El jutge del cas Castor cita a declarar dos nous investigats

Es tracta de l'ex sotsdirector general d'Avaluació d'Impacte Ambiental, Ángel Muñoz, i el director general d'Escal-UGS en el moment dels fets, Carlos Barat.

Redacció / Agències
21 d'abril del 2016
Actualitzat a les 10:23h
Membres de la Plataforma en Defensa de les Terres del Sénia a les portes dels jutjats de Vinaròs, en una foto d'arxiu.
Membres de la Plataforma en Defensa de les Terres del Sénia a les portes dels jutjats de Vinaròs, en una foto d'arxiu. | Sílvia Berbís
El jutge del cas Castor ha ampliat la investigació pel magatzem subterrani de gas i ha citat a declarar dos nous investigats, l'ex sotsdirector general d'Avaluació d'Impacte Ambiental, Ángel Muñoz, i el director general d'Escal-UGS en el moment dels fets, Carlos Barat.

Segons un comunicat del Tribunal Superior de Justícia valencià, el Jutjat d'Instrucció numero 4 de Vinaròs ha citat a declarar Muñoz el dia 30 de maig i Barat, el dia 31 de maig, tots dos a les 10.00 hores.

El jutge respon així a la petició del Ministeri Fiscal que va sol·licitar estes noves diligències, amb la qual cosa s'amplia de 18 a 20 els investigats en la causa, oberta per presumptes irregularitats relacionades amb la tramitació de la concessió d'explotació del projecte Castor, el magatzem subterrani de gas de Castelló.

A més, l'instructor ha citat 13 testimonis i 5 perits i entre d'altres diligències, ha demanat també a l'empresa Escal-UGS que aporte la filiació i els càrrecs dels operaris que es trobaven en la plataforma Castor durant la tercera fase d'injecció de gas matalàs.

Les diligències pel cas Castor, que ja superen els 13.000 folis, han estat declarades causa complexa pel nombre d'investigats, 18 anteriorment, 20 a partir de les noves citacions, la complexitat dels delictes i el volum de documentació susceptible de ser sotmesa a anàlisis pericials.

La declaració de causa complexa, acordada per l'instructor el mes de gener passat, permet ampliar el termini d'instrucció de 6 a 18 mesos.

L'1 de juny declararan com a testimonis a partir de les 9.30 hores el president de l'Institut Geològic i Miner d'Espanya en el moment dels fets, el president de la Plataforma en Defensa de les Terres de la Sénia i el llavors tècnic de l'Àrea de Projectes de la direcció general de Polítiques Ambientals i de Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.

L'endemà, també en qualitat de testimoni i a partir de la mateixa hora, declararà l'exdirector de l'Observatori de l'Ebre, i quatre testimonis més.

El 4 de juliol declararan quatre testimonis més, el 5 de juliol dos perits i el 6 de juliol, tres perits més.