L'empresa «independent» que ha auditat la hibernació del Castor també en va validar la posada en marxa

Ho denuncia la Plataforma en Defensa de les Terres del Sénia

Redacció
15 d'abril del 2016
Actualitzat a les 17:50h
Concentració davant els jutjats de Vinaròs en l'inici del juí pel Castor. Foto d'arxiu.
Concentració davant els jutjats de Vinaròs en l'inici del juí pel Castor. Foto d'arxiu. | Pepo Morillo
La Plataforma en Defensa de les Terres del Sénia (PDTS) ha denunciat en un comunicat que la mateixa empresa que ha auditat i supervisat les tasques d’hibernació del magatzem de gas natural Castor és la mateixa que va ser contractada per Escal UGS, perquè validés la posada en marxa d’este projecte fallit.

Enagàs, l’empresa encarregada de les tasques d’hivernació del projecte Castor, ha finalitzat ja el procés i n'ha segellat els pous. En una nota de premsa, assegurava fa unes setmanes que tot el procés havia estat auditat i supervisat per Lloyd’s, “el major expert del món en serveis d’auditoria independent a empreses que operen amb actius d’este tipus” i afegia que Lloyd’s havia efectuat també l’anàlisi de riscos previ.

Per tot plegat, la PDTS posa en dubte la suposada independència de Lloyd’S, que havia treballat per Escal UGS per a la posada en marxa del projecte i ara ho ha fet per a Enagàs per certificar-ne la hivernació. “No estem dient amb això que esta empresa no faça bé la seua faena, sinó que almenys, quan s’encarrega una auditoria a una empresa teòricament “independent”, es podria intentar que no coincidís amb la mateixa que treballava per a ESCAL UGS”, lamenta el comunicat.

La PDTS no dóna “cap valor” al un procés d'hibernació, que considera que “no ha fet més que augmentar la gegantina despesa d’este fracàs tècnic i econòmic”.