Detingut per tràfic de drogues el responsable d’una associació cannàbica a La Ràpita

La Guàrdia Civil li imputa els delictes de tràfic de drogues, defraudació de fluid elèctric, usurpació d'estatge i associació il·lícita

Entre els efectes intervinguts hi ha brots de marihuana preparada per a la venda.
Entre els efectes intervinguts hi ha brots de marihuana preparada per a la venda. | Guàrdia Civil
Redacció
08 d'abril del 2016
Actualitzat a les 15:55h
La Guàrdia Civil de Tarragona, en col·laboració amb la Policia Local de Sant Carles de la Ràpita, ha efectuat avui tres registres domiciliaris relacionats amb una associació de fumadors de cànnabis a Sant Carles de la Ràpita i ha detingut al responsable del local, un veí del municipi de 40 anys, a qui li imputa els delictes de tràfic de drogues, defraudació de fluid elèctric, usurpació d'estatge i associació il·lícita. En els registres a la seu de l’associació, al domicili del detingut i a un altre que hauria ocupat de manera il·legal s’han comisat 1.000 grams de marihuana seca preparada per a la venda, 227 plantes de marihuana, 500 borses unidosis, 2 bàscules de precisió i 600 € en efectiu.

Les investigacions es van iniciar el passat mes de febrer, quan la Guàrdia Civil va rebre, segons explica, diverses queixes veïnals relacionades amb la venda de drogues a l'interior d'una associació cannàbica. Després d'una primera recerca es va poder confirmar que en un local situat al centre de la localitat, seu d'una associació cannabica, es podria estar cometent un delicte de tràfic de drogues, ja que no només s’estarien consumint estupefaents al seu interior, sinó que presumptament també es venien i distribuïen a clients per consumir-les fora del local.

Les associacions cannàbiques tenen com a objectiu difondre informació relativa al consum de cànnabis, promoure el debat social i en definitiu parlar sobre la marihuana o els seus derivats. L'associació investigada es trobava inscrita en el Registre d'Associacions de la Generalitat de Catalunya, però “havia deixat de costat les seves finalitats com a associació de fumadors de cànnabis per crear una activitat il·legal amb l'única intenció de lucrar-se”, segons informa la subdelegació del Govren a Tarragona. 

Segons les mateixes fonts, el titular de l'associació havia ocupat de forma il·legal un habitatge contigu a la seua residència per ubicar-hi una plantació tipus “indoor”, amb la qual proveïa l'associació.

Sobre les 8’00 hores d'avui, s'ha desplegat un dispositiu conjunt a fi de comprovar la informació recaptada al llarg de la investigación, després que el Jutjat d'Instrucció número 2 d'Amposta autoritzés les entrades i registres dels domicilis investigats. Durant el registre de la seu de l'associació es van localitzar diversos recipients amb brots de marihuana de diferents varietats. També en el registre al seu domicili se n’han trobat, i en una de les habitacions hi havia una plantació amb 31 plantes de marihuana en fase adulta, envasos amb brots i diners en efectiu. Pel que fa al domicili ocupat il·legalment, amagava 196 planes més llestes per recolectar, així com material per al cultiu.

El detingut serà posat a la disposició del Jutjat d'Instrucció número 2 d'Amposta.