Caravanes de menjar, mercat i activitats amb estètica vintage, al Festival Food Trucks d’Amposta

El parc dels Xiribecs acull dissabte este primer festival |També hi ha prevista la I Fira de la Cervesa, amb 11 productors

El festival reunirà onze caravanes de menjar, amb diferents propostes culinàries.
El festival reunirà onze caravanes de menjar, amb diferents propostes culinàries. | Ajuntament d'Amposta
Redacció
06 d'abril del 2016
Actualitzat el 08 d'abril a les 17:19h
Dotze furgonetes de menjar amb diferents propostes culinàries, conegudes popularment pel terme anglès Food Truck, 18 parades de productes i elements vintage i 11 parades de cervesa, a més de vehicles clàssics, Harley Davidson i un programa complet d'activitats per a totes les edats. Estes són les credencials del primer festival Food Trucks d'Amposta, que tindrà lloc este dissabte 9 d'abril al parc dels Xiribecs. Un esdeveniment impulsat des de la regidoria de Fires, Turisme i Promoció Exterior de l'Ajuntament d'Amposta amb la voluntat "d'atraure gent vinguda de les Terres de l'Ebre, el Camp de Tarragona i el Nord de Castelló", en paraules de l'alcalde d'Amposta, Adam Tomàs, qui també posat l'èmfasi en l'espai on es du a terme l'activitat, el parc dels Xiribecs, un espai singular i que té molt potencial.

"El fenomen Food Trucks està tenint molta empenta a ciutats grans com Madrid, Barcelona o Saragossa; i a altres països com Estats Units o Alemanya ja estan molt habituats a este tipus de festivals", assenyala la regidora de Fires, Turisme i Promoció Exterior", Joana Estévez, qui destaca que les 12 caravanes de menjar que participaran en esta primera edició oferiran una gran varietat de propostes, que van des de opcions amb productes típics del Delta, plats vegans i vegetarians, d'altres sense gluten, carn com costelles de porc o vedella ecològica, entre d'altres. A més de la zona de Food Trucks, en el marc d'este primer festival també hi haurà un mercat vintage amb 18 parades on es podran adquirir tant productes moderns amb estètica vintage com d'altres antics.

Finalment, també hi ha prevista la I Fira de la Cervesa, on hi participaran 11 productors. "En este cas, hi haurà un tiquet de 5 euros per dos tastos de cervesa i un got commemoratiu i cada cervesa tindrà un preu de dos euros", explica Estévez. Per acompanyar el festival s'ha preparat un programa d'activitats "dirigides a totes les edats" que va des de les 10.30h fins les 22.00h.

Destaquen la concentració de vespes clàssiques a càrrec de Vespa Club Terres de de l'Ebre (a les 11 del matí), el concert de la Big Band de la Fila d'Amposta (a les 12 del matí), Concert de The F.E.O.S. 'Experience, quintet de Swing i Dixieland' (a les 20.15h) i Concert del grup Equus (a les 22hores). També hi ha tallers infantils i juvenils de decoració de mocadors i samarretes, de cuina i de galetes decorades. El ball també tindrà un paper destacat amb exhibicions de ball de swing i lindy hop. "Tot estarà ambientat en l'estètica dels anys 50", assenyala Estévez, tot animant a la gent que hi participe activament vestint-se amb algun detall d'aquella època.