La primera ponent confirmada, un referent internacional en neurociència

La doctora en neurobiologia Mara Dierssen impartirà una de les conferències el pròxim 7 de maig a Amposta | Els 100 primers inscrits rebran unes ulleres Google Cardboard

La doctora en neurobiologia Mara Dierssen en una foto d'arxiu.
La doctora en neurobiologia Mara Dierssen en una foto d'arxiu. | Agencia Sinc
Redacció
06 d'abril del 2016
Actualitzat el 07 d'abril a les 8:31h
TEDxAmposta 2016 ja ha confirmat un dels grans noms que participarà com a ponent el 7 de maig a l'auditori de la Lira Amposta: es tracta de la doctora en neurobiologia Mara Dierssen (Santander, 1961).

Referent internacional en neurociència i una de les màximes expertes en Síndrome de Down, Dierssen va ser guardonada l’agost de 2008 amb el Premi Nacional de Pensament i Cultura Científica atorgat per la Generalitat de Catalunya pel seu “compromís social i la capacitat d’endegar i liderar iniciatives culturals a favor de les persones afectades per la síndrome de Down”. A més, ha rebut els premis Jaime Blanco 2002 i 2009, Laura Iglesias II 2008, Jérôme Lejeune Foundation 2004, Ramon Trias Fargas 2003 i 2007 i Sisley-Lejeune Award 2010.

Dierssen va ser presidenta de la International Behavioral and Neural Genetics Society (2003-2006) i presidenta de la Societat Espanyola de Neurociència (2007-2015). També és membre del comité executiu de la Federació de Societats Europees de Neuriciència.

A Catalunya, ha estat impulsora del projecte Realitats paral·leles, destinat a acostar els espais de creació a les persones amb discapacitat. Un dels treballs que ha dut a terme a partir d'este projecte ha estat l'edició d'un CD que dóna veu a persones amb la síndrome de Down.  És investigadora al Centre de Regulació Genòmica com a coordinadora del grup de Fenotipació Neuroconductual de Models Murins de Malalties, dins del programa Gens i malaltia que dirigeix el Dr. Xavier Estivill i, a més, va fer classes durant anys a la Universitat Ramon Llull i ha coodinat màsters per la UB i la UAB.

D'altra banda, Dierssen és membre de nombrosos comitès editorials, de revistes internacionals com Genes, Brain and behaviour, Frontiers in neurosciences, Amino acids, Down syndrome research and practice, entre d’altres, i revisora ad hoc de diverses revistes científiques internacionals.

Un regal tecnològic per als 100 primers assistents

D'altra banda, l'organització del TEDxAmposta 2016 ha anunciat que els primers 100 incrits en este innovador esdeveniment destinat a sacsejar pensaments rebran com a obsequi unes ulleres Google Cardboard, fetes de amb cartó plegable, que permeten veure en realitat virtual i 360º. Cal recordar que les entrades es posaran properament a la venda a un preu de 16 euros i hi inclouran berenar i sopar.