El Consell del Baix Ebre forma 18 aturats per conduir activitats físicoesportives al Port i al Delta

El curs, que consta de 400 hores, va començar este divendres i té per objectiu resoldre la demanda creixent del sector turístic

Redacció
04 d'abril del 2016
Actualitzat el 06 d'abril a la 13:07h
El curs, amb 18 alumnes, va iniciar-se este divendres.
El curs, amb 18 alumnes, va iniciar-se este divendres. | Cedida

El curs, amb 18 alumnes, va iniciar-se este divendres. Foto: Cedida


El president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Daniel Andreu, i l’alcalde de Roquetes, Francesc Gas, van inaugurar este divendres un curs de formació que pretén dotar el sector turístic de personal amb coneixements específics del  territori per desenvolupar activitats per itineraris de baixa i alta muntanya.

Esta la qualificació en conducció d’activitats físicoesportives en el medi natural, promoguda pel Consell Comarcal del Baix Ebre a través del projecte Baix Ebre avant, té com a objectiu capacitar els participants amb coneixements teoricopràctics per inserir-se laboralment amb garanties, millorant les seues competències.

Tot i els potencials turístics que té el Baix Ebre amb els parcs naturals del Port i el delta de l’Ebre encara hi ha una manca de creació de producte turístic articulat i orientat a la demanda, així com de professionals del sector. Este és un dels dèficits que vol resoldre esta nova qualificació subvencionada per Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i cofinançada pel ministeri d'Ocupació i Seguretat Social.

De les 49 persones inscrites se n’han seleccionat 18 que són les que ja han iniciat la formació a l’edifici de l’antic ajuntament de Roquetes.  En concret, la formació consta 400 hores, 80 de les quals corresponen a pràctiques no laborals en empreses del sector.

El president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Daniel Andreu, ha recordat que el turisme encara és un filó a seguir explotant. “Les activitats esportives tant al Port com al delta de l’Ebre van en augment i necessitem gent preparada que tinga la capacitat de guiar estes activitats o fins i tot crear empreses per generar noves ofertes turístiques”.

L’alcalde de Roquetes, Francesc Gas, ha animat els participants a aprofitar este curs per trobar posteriorment una faena estable dins un sector que té moltes potencialitats a les Terres de l’Ebre.