El TEDxAmposta 2016 ja té data i n'ampliarà la capacitat

Una de les activitats prèvies més destacades és el TEDx Salon que es farà el proper 15 d'abril a l'Espai Kowo d'Amposta

S.C.
01 d'abril del 2016
Actualitzat el 06 d'abril a la 13:10h
Imatge d'arxiu del TEDxYouth Amposta, que es va celebrar el 15 de novembre de l'any passat.
Imatge d'arxiu del TEDxYouth Amposta, que es va celebrar el 15 de novembre de l'any passat. | Cedida

Amposta està llesta per acollir, de nou, un dels esdeveniments més innovadors dels que se celebren anualment al territori, capaç de sacsejar pensaments i provocar debats i reflexions sobre temes d'abast mundial, es tracta del TEDxAmposta. 

L'equip organitzador ja ha posat data a l'esdeveniment. Serà el 7 de maig a l'auditori de la Lira Amposta. Per primer cop, TEDxAmposta no comptarà amb el límit d'aforament de 100 places, sinó que s'adaptarà a la capacitat de l'auditori, gràcies a la concessió de la llicència oberta que han aconseguit els seus organitzadors. 

Ponents de prestigi internacional ja han confirmat la seua assistència, els seus noms, però, seran desvetllats per l'organització en els propers dies. Un dels aspectes que ja es poden confirmar és que el format d'entrada d'enguany inclourà berenar i sopar i "alguna sorpresa tecnològica" a un preu de 16 euros. Les entrades es posaran a la venta properament a travès de la web oficial del TEDxAmposta

Estrena del TEDxAmposta Salon
Mentrestant, i per escalfar motors, el proper dia 15 d'abril a les 19 hores l'Espai Kowo d'Amposta estrenarà el TEDxAmposta Salon, un format de conferències TED que es caracteritza per la seua bidireccionalitat. És a dir, es fomenta el debat entre els assistents a partir duna de les ponències del TED que es projectarà en vídeo a l'inici de l'esdeveniment.

La temàtica escollida en este primer TEDxAmposta Salon està relacionat amb l'impacte social i econòmic que planteja un futur on la intel·ligència artificial serà capaç d'entendre els humans i aprendre per ella mateixa. Es tracta de l'anomenat "Deep Learning", que ja empeny amb força la corba de coneixement de les màquines respecte a la dels humans i, aviat, ens superarà de forma exponencial. Quin reptes implica això per al nostre futur? L'accés a la conferència serà gratuït però d'aforament limitat. Cal reservar les entrades aquí. 

La conferència escollida per debratre sobre este tema és 'Les meravelloses i terribles implicacions dels ordenadors que poden aprendre', que podeu veure aquí:



TED és una organització sense ànim de lucre que convida els ponents a parlar durant 18 minuts de diverses qüestions. Algunes d’estes xerrades estan disponibles al www.ted.com gratuïtament. El TED (Technology, Entertainment, Design) va ser fundat el 1984 amb l’esperit d'idees que valen la pena ser difoses. TED Conference a Nova York dóna les guies generals per a l’organització del TEDxAmposta i ajuda en tots els aspectes necessaris per a l’èxit de l’esdeveniment, tot i que el TEDxAmposta està constituït independentment per un equip organitzatiu i uns 25 voluntaris que ho fan de manera totalment altruista. Ningú al TEDxAmposta pot cobrar res per la seua dedicació, ni els mateixos ponents. 

El ponents i les últimes notícies es publiquen a la web www.tedxamposta.com i a les xarxes socials com www.facebook.com/TEDxAmposta.