Front comú a la Ribera d'Ebre per combatre la «deslocalització encoberta» d’Ercros

El consell comarcal portarà al ple la moció que han aprovat esta setmana a l'Ajuntament flixanco | Junts pel Sí celebra que el municipi plante cara a la impunitat d'Ercros

Redacció
26 de març del 2016
Actualitzat a les 9:46h
Representants del consell comarcal, entre altres autoritats, van fer suport a l'Ajuntament en el ple d'esta setmana.
Representants del consell comarcal, entre altres autoritats, van fer suport a l'Ajuntament en el ple d'esta setmana. | Cedida

La presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Gemma Carim, ha expressat el suport de tota la comarca a l’Ajuntament de Flix davant la difícil situació en la qual queda el municipi i l’àrea nord de la Ribera pel tancament de la fàbrica d’Ercros i pel tractament que esta empresa ha donat al territori, anunciant inversions a altres punts de l’Estat mentre abandona les instal·lacions de la històrica fàbrica de Flix i els problemes ambientals que ha ocasionat la seua activitat durant gairebé 120 anys. Carim va assistir al Ple extraordinari celebrat esta setmana a l’Ajuntament de Flix, acompanyada de bona part dels consellers comarcals, diputats provincials, autonòmics, al Congrés i senadors.

El sentiment, segons exposa el consell en una nota de premsa, és de “traïció”, després que Ercros haja anunciat una inversió de 28 milions d’euros a la planta electroquímica que la mateixa empresa té a Sabiñánigo (Osca).

La presidenta comarcal s’ha posat a disposició de l’Ajuntament de Flix en les seues demandes. “El Consell Comarcal fa seues les reivindicacions flixanques i portarà a aprovació del proper Plenari comarcal l’acord que van subscriure totes les forces polítiques de Flix, fent front comú per dir “prou a la política d’Ercros després de gairebé 120 anys a la fàbrica de Flix, sense cap tipus de responsabilitat social” cap al territori.

Junts pel Sí ha emés també un comunicat en el que la diputada Meritxell Roigé, una de les que va assistir al ple esta setmana, afirma en nom del grup parlamentari a “fer el possible per ajudar-los amb tot el que estiga  a les nostres mans”. També el diputat Ferran Civit afirma: “Celebro que Flix haja decidit plantar cara a la impunitat social, mediambiental i laboral d'Ercros. La deslocalització que vol fer Ercros no és per qüestions econòmiques sinó d'imatge. No es pot permetre que una empresa responsable d'haver contaminat durant molts anys aquesta zona vulgui fer-se un rentat de marca marxant sense assumir cap responsabilitat”, defensa. “El que s'està vivint a Flix amb Ercros és un avís del que li pot passar a Catalunya d'aquí a un temps sinó introduïm canvis en el cicle productiu i econòmic. Ara tenim l'oportunitat de començar a revertir la situació, ajudant i facilitant els mitjans per fer de Flix la punta de llança d'un nou model productiu, energètic i econòmic de Catalunya”, conclou.