El fill del propietari de la companyia d'autocars afirma que estan «destrossats»

López remarca que el comportament del conductor era "impecable" i suposa que va tenir un instant de "blackout"

Redacció
21 de març del 2016
Actualitzat a la 13:33h
Autobús sinistrat este matí als freginals, un cop ja s'ha retirat de la via.
Autobús sinistrat este matí als freginals, un cop ja s'ha retirat de la via. | Cedida

Raúl López, el fill del propietari d'Autocars Alejandro, empresa a la qual pertanyia l'autocar que es va accidentar aquest diumenge a Freginals i que ha causat la mort de 13 persones, ha assegurat que estan “destrossats” i immersos en una “mena de malson”. Així ho ha afirmat en declaracions a RAC 1, on ha aprofitat per transmetre el seu “pesar” a totes les famílies, amics i coneguts de les víctimes. 

Segons ha dit, l'autocar accidentat era l'últim d'una caravana de cinc que estava “totalment equipat en matèria de seguretat”. Tal com ha relatat, el seu pare conduïa el vehicle que anava al davant quan, per uns instants, va perdre de vista l'autocar que anava darrere seu. Acte seguit, va intentar comunicar diverses vegades amb el conductor, sense que ningú pogués establir-hi conversa. Poc després, ha explicat, van parar en una estació de servei i van rebre un WhatsApp dient que havien patit un accident. 

“Penses en les víctimes i se't trenca el cor”, ha declarat, sensiblement emocionat. Així mateix, ha afirmat que el conductor de l'autocar implicat feia més de 30 anys que conduïa, sense que mai hagués tingut cap problema. “Era impecable”, ha remarcat. Malgrat que López ha assegurat que no tenen més informació que la proporcionada als mitjans, creuen que el conductor va tenir un “mínim instant de blackout” i que, quan va tornar obrir els ulls, ja era massa tard: “És el que li va passar, tot i que no hem pogut parlar amb ell”.