Els jutjats d'Amposta obren una investigació per l'accident de Freginals

El conductor, ferit lleu, dóna negatiu en la proves d'alcohol i drogues | El ministre d'Interior, Jorge Fernández Díaz, confirma que el balanç de morts és de 13 noies estrangeres

Redacció
20 de març del 2016
Actualitzat a les 14:43h
El ministre d'Interior, Jorgé Fernández Díaz, i el conseller Jordi Jané, han informat sobre les dades de l'accident.
El ministre d'Interior, Jorgé Fernández Díaz, i el conseller Jordi Jané, han informat sobre les dades de l'accident. | Sílvia Berbís

El ministre d'Interior, Jorgé Fernández Díaz, i el conseller Jordi Jané, han informat sobre les dades de l'accident. Foto: Sílvia Berbís


El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha indicat que el Jutjat d'Instrucció número 3 d'Amposta (Montsià), en funcions de guàrdia, dirigeix la investigació sobre l'accident d'autobús succeït aquest matí en l'AP-7 on han mort 13 estudiants, i que ha decidit activar el protocol judicial de grans catàstrofes, donada la gran quantitat de persones mortes.

Este protocol estableix que el jutjat encarregat de la investigació té a la seua disposició tots els recursos que puga necessitar amb independència del jutjat al qual estiguen adscrits així com la col·laboració dels partits judicials més pròxims, si calgués.

La jutge, que ha rebut l'avís de l'accident pocs minuts abans de les 07,00 hores d'avui, està dirigint al lloc del sinistre les tasques d'identificació dels morts.

El ministre de Interior, Jorge Fernández Díaz, també desplaçat a Tortosa, ha reafirmat que la principal hipòtesi amb la qual es treballa és que l’accident en què han mort 13 estudiants a l’AP-7 a Freginals (Montsià) es tractaria “d’una causa humana indeterminada, però més humana que tècnica” i també ha afegit que el conductor ha donat negatiu en les proves d’alcoholèmia i drogues i que tant el tacògraf com els papers del vehicle no presentaven cap anomalia. El conductor es troba a la Comissaria dels Mossos d'Esquadra de Tortosa, pendent de prestar declaració.

Així mateix, Fernández Díaz ha volgut deixar clar que est tracta de 13 víctimes mortals i no 14 com s’havia informat inicialment. En aquest moments s’estan fent les tasques d’identificació i posteriorment les de repatriació.  “Semblen que hi ha nacionals de diversos països, alguns de la UE, altres de tercers estats que no pertanyen a la UE, actuarem amb la major coordinació possible per identificació i repatriació”, ha afirmat. Tot i que no ha volgut detallar exactament les nacionalitats, el misnistre d’Interior ha informat que es tracta de 13 noies. 

Segons ha detallat el ministres el total de persones afectades ascendeix a 63. 61 serien les del bus (contant el conductor) i les altres dos correspondrien als ocupants del turisme accidentat. 28 persones continuen hospitalitzades, 9 en estat greu.

El ministre ha qualificat els fets de “tragèdia”. En el últims 15 anys només hi ha hagut un accident més greu que aquest a l’Estat Espanyol, es tracta del de novembre de 2014 a Ciezas (Múrcia), on 14 persones van perdre la vida.