La Federació de Veïns d'Amposta denuncia les rotondes de l'N-340 per malversació de fons públics

Sílvia Berbís
17 de març del 2016
Actualitzat a la 13:32h
La rotonda d'El Perelló, amb la de l'Ametlla, són dos ja construïdes de les onze previstes.
La rotonda d'El Perelló, amb la de l'Ametlla, són dos ja construïdes de les onze previstes. | Paco Molina

La rotonda d'El Perelló, amb la de l'Ametlla, són dos ja construïdes de les onze previstes. Foto: Paco Molina


La Federació d’Associacions de Veïns d’Amposta ha presentat este migdia una denúncia davant el jutjat d’instrucció número 3 de Tortosa en la que demana que s’investigue si el ministeri de Foment ha pogut incórrer en un possible delicte de malversació de fons públics amb la construcció de les rotondes al llarg de la carretera N-340, concretament en les ja fetes a l’Ametlla de Mar i el Perelló, i la futura a Camarles –Foment en projecta un total d’onze al pas de la nacional per l’Ebre-. La denúncia se suma a les ja efectuades per l’entitat veïnal contra els governs espanyol i català per deixadesa en les seues funcions arran de l’elevada sinistralitat que presenta esta carretera i també per un presumpte tracte de favor a la concessionària de l’autopista AP-7, Abertis.

Els denunciants apunten exposen al jutge haver detectat irregularitats en el procés del projecte de les rotondes i en la seua execució, i exposa la possibilitat que el cost anunciat, 59.000 euros, s’ha pogut ajustar a la baixa per evitar licitacions “i poder adjudicar les obres directament amb presses abans de les eleccions”. “No veiem una utilització correcta del diner públic” advertixen.
En concret, després d’haver anat a Madrid i consultat el projecte, “sospitem que manquen estudis preceptius, com ara mediambientals, acústics, de previsió de les barrancades, etc, per això instem al jutge que ho investigue”, ha explicat el copresident de la Federació, Llorenç Navarro, un cop presentada la denúncia. En el document expliciten que no existix reserva de sòl al planejament local, ni contemplades les rotondes als plans territorials, i “tampoc consta que s’haja consignat partida pressupostària per a modificacions puntuals en els planejaments municipals”, exposen, entre altres arguments.

A més, mantenen que “s’ha fragmentat el projecteoriginal, fet que tan mal resultat ha comportat , per exemple en el magatzem Castor, per tal de procedir a l’adjudicació directa de l’obra alterant greument la premisa de transparència”. Per tot, reclamen al jutjat que practique les diligències prèvies corresponents.

La Federació continuarà esta tarda amb els habituals talls de carretera a la N-340, a L’Ametlla de Mar, Les Cases d’Alcanar i Vinaròs, i dissabte se sumarà a la mobilització convocada pels alcaldes de l’Ebre i del Pacte de Berà. “Ens hi sumem perquè veiem que finalment anem en la mateixa línia, la de demanar la gratuïtat de l’AP-7, i que es veja que nosaltres els donem suport quan fa falta”, ha etzibat Navarro.