Un miler de persones es donen cita a la Festa de la Clotxa, a la Palma d'Ebre

Redacció
07 de març del 2016
Actualitzat el 08 de març a les 11:49h
Participants en la Festa de la Clotxa, celebrada a La Palma d'Ebre.
Participants en la Festa de la Clotxa, celebrada a La Palma d'Ebre. | Cedida

Participants en la Festa de la Clotxa, celebrada a la Palma d'Ebre. Foto: Cedida


La clotxa, el plat típic de la Ribera d’Ebre, és la protagonista de la festa comarcal que ha reunit més d’un miler de persones este diumenge a la Palma d’Ebre, el poble més petit de la comarca. Les previsions d’afluència de visitants a esta 13a cita anual amb la clotxa han fet just, i a l’hora anunciada per a l’inici del repartiment de l’esmorzar els tiquets estaven ja exhaurits. Ja ho va dir el pregoner de la festa d'enguany, Jordi Jardí Serres, director de l’Institut Escola d’Hostaleria de Cambrils: "la clotxa és una bona manera de promocionar la Ribera d’Ebre i més aprofitant que Catalunya és enguany Regió Europea de la Gastronomia 2016", un projecte que Jardí Serres coneix molt bé. “És un bon moment per donar a conèixer la gastronomia de la Ribera i la clotxa arreu”, va afegir. Ahir també es va donar el tret d'inici a les Jornades Gastronòmiques de la Clotxa als restaurants de la comarca, que s’allargaran fins al 3 d’abril.

Veïns d’arreu de la comarca es van trobar un any més en una diada que també va comptar amb visitants d’altres punts del país, especialment del Camp de Tarragona i Barcelona. La Banda Municipal de Música de Benissanet i el grup Marta i Gregori, i amb la presència també de la geganta Nana Clotxa de Riba-roja d’Ebre, van amenitzar la jornada.