ACTYMA denúncia correbous celebrats a la Sénia i a la Cava

Redacció
02 de març del 2016
Actualitzat el 14 de març a les 19:12h
Imatge de la plaça de bous de la cava, on s'hauria tapat l'espai per on s'hauria partit un tauló amb un palet.
Imatge de la plaça de bous de la cava, on s'hauria tapat l'espai per on s'hauria partit un tauló amb un palet. | Cedida

Imatge de la plaça de bous de la cava, on s'hauria tapat l'espai per on s'hauria partit un tauló amb un palet. Foto: Cedida


L'Associació Contra la Tortura i el Maltractament Animal (ACTYMA) ha presentat dues denúncies davant la Delegació Territorial del Joc i d'Espectacles a les Terres de l'Ebre, contra els organitzadors i controladors de correbous, a la Sénia ia la Cava ( Deltebre), per presumptes infraccions de la LLEI 34/2010, de l'1 d'octubre, de regulació de les festes tradicionals amb bous.

Una de les denúncies s'ha interposat contra els organitzadors i controladors de l'espectacle i comissió de bous, "per escapar-se dos bous" a la celebració d'un tancament de "vaquetes pels Carrers i entrada" a la Sénia, el 24 d'agost de 2015. els carrers del municipi per on estava previst el recorregut dels toros, "no es trobaven totes elles degudament tancades, ja que els animals van escapar passant i travessant sense impediment les tanques que haurien hagut de tancar amb seguretat els carrers", assegura l'associació. Per estos fets tipificats segons ACTYMA com a "infraccions molt greus", es podria sancionar amb multes d'entre 60.001 a 150.000 euros (per cada toro incontrolat), que podrien sumar un total d'entre 120.000 a 300.000 euros per als organitzadors.

Una altra de les denúncies s'ha interposat contra el tècnic municipal, i contra els organitzadors i controladors de l'espectacle, en la celebració de correbous a la plaça de bous de la Cava (Deltebre), entre els dies 17 al 22, 24 i 25 d'agost de 2015, per celebrar estos festejos en una plaça "en què les estructures no reuneixen les condicions per fer correbous".

egons Actyma, la construcció de la plaça amb 'cadafals' suposa una "estratagema perillosa per als participants i per als animals", ja que els elements constructius "no compleixen les condicions de seguretat, ja que un dels taulons trencats va quedar cobert per un palet industrial de fusta per així pretendre tapar l'accés del toro". ACTYMA insisteix que "tal arranjament" no suposa en absolut "un element constructiu amb condicions de seguretat i solidesa tal com el tècnic municipal, o la persona que tingui competència en això, hauria d'haver vist i controlat".

 ACTYMA sol·licita que s'incoïn expedients sancionadors contra els responsables d'estos espectacles denunciats.