Entra en funcionament SISMOCAT, una aplicació per a seguir els terratrèmols al món en temps real

990_1455896303mapa
990_1455896303mapa
Redacció
19 de febrer del 2016
Actualitzat a les 16:38h
L’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) ha creat una nova aplicació gratuïta per a conèixer, en temps real, els terratrèmols que es produixen al món. L’app està disponible per a telèfons mòbils i tauletes amb sistemes iOS i Android.
 
A través d’esta eina, el Servei Sismològic de Catalunya de l’ICGC informa de manera automàtica dels sismes que es produixen al territori català i a les zones properes. I, per a complementar esta informació, el Centre Sismològic Euromediterrani proveix, també en temps real, les dades dels terratrèmols més significatius d’arreu del món, extretes de les diferents xarxes sísmiques existents.
 
La primera versió d’aquesta aplicació oferix:
 
·         La llista dels terratrèmols registrats
·         L’hora en la qual s’han produït
·         La seua geolocalització i la distància dels epicentres
·         Un mapa interactiu amb la representació d’aquests epicentres
·         Un filtre per regions i per magnituds
·         La possibilitat de rebre avisos dels darrers sismes
 
El desenvolupament del SISMOCAT s’emmarca en l’esforç de l’ICGC per a posar a l’abast de la ciutadania eines cartogràfiques i sismològiques innovadores aprofitant les noves tecnologies. L’Institut oferix, per exemple, el Pintamaps (una eina per a personalitzar els mapes), l’ull del temps (per a visualitzar els canvis en el paisatge català) o l’Instamaps (per a confeccionar cartografia a mida). Totes estes eines són consultables i accessibles al betaportal de l’ICGC.