Móra d'Ebre es dota de desfibril·ladors i oferix un curs gratuït a la població

Redacció
18 de febrer del 2016
Actualitzat a les 11:39h
Imatge d'un dels desfribil·ladors adquirits per l'Ajuntament.
Imatge d'un dels desfribil·ladors adquirits per l'Ajuntament. | Cedida
L’Ajuntament de Móra d’Ebre  ha adquirit dos  aparells desfibril·ladors amb l'objectiu de disposar de mitjans sanitaris avançats per atendre casos d’aturada cardiorespiratòria al municipi. A tal efecte, l’Ajuntament de Móra d’Ebre ofereix un curs gratuït de suport vital bàsic i de desfibril·ladors externs automátics (DEA) per a 30 personas, adreçat al públic en general. Els interessats poden inscriure-s'hi trucant al telèfon de l’Ajuntament, 977 40 00 12, en horari d’oficina. Les places disponibles s’assignaran per ordre d’inscripció.

La finalitat d'este programa de formació és transmetre les pautes bàsiques d’actuació en cas d’aturada cardiorespiratòria (l’anomenada “cadena de supervivencia”) i on són i com s’utilitzen els desfibril·ladors d’ús públic per tal que les persones del poble siguen capaces d’actuar quan sigua necessari. 

El desfibril·lador extern automátic (DEA) está disenyat per a aquells casos de parada cardíaca que succeeixen fora dels centres hospitalaris. En cas d'aturada cardiorespiratòria el temps de reacció és fonamental. Les opcions de supervivència de la víctima disminueixen un 10% cada minut que passa sense rebre l'assistència adequada. Per això és tan important tenir un desfibril·lador extern a prop. La principal característica d'estos desfibril·ladors és la facilitat d'ús en situacions d'estrès, perquè qualsevol puga donar esta primera assistència tan vital.