L’alcalde de Riba-roja, nomenat director de Territori i Sostenibilitat a les Terres de l’Ebre

Antonio Suárez compaginarà l'alcaldia amb la direcció dels serveis territorials.
Antonio Suárez compaginarà l'alcaldia amb la direcció dels serveis territorials. | Cedida
Redacció
16 de febrer del 2016
Actualitzat a les 15:10h

L’alcalde de Riba-roja d’Ebre, Antonio Suárez Franquet, ha estat nomenat avui nou director dels Serveis Territorials de Territori i Sostenibilitat a les Terres de l’Ebre, en substitució de la deltebrenca Carmen Bigorra, que ocupava el càrrec des de 2011. Suárez passa així a formar part de l’organigrama de la conselleria de Territori i Sostenibilitat que encapçala Josep Rull. Així doncs, Antonio Suárez serà el màxim representant del conseller Rull a les quatre comarques ebrenques: Baix Ebre, Montsià, Terra Alta i la Ribera d’Ebre, i dirigirà els Serveis Territorials de Mobilitat i Urbanisme a les Terres de l’Ebre. D’este departament en depenen organismes com l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), l’Agència de Residus de Catalunya (ARC), la d’Habitatge o l’Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l’Ebre (IDECE).

En una nota de premsa emesa per l’Ajuntament de Riba-roja s’explica que des del Consistori Suárez ha mantingut els darrers anys una relació fluïda amb la Conselleria i la Direcció a l’Ebre de Territori i Sostenibilitat, avançant en la tramitació de projectes importants per al municipi, com la carretera que ha d’unir el poble amb Almatret i la Granja d’Escarp. També altres projectes, com la planta potabilitzadora i l’execució del projecte de la depuradora del municipi.

Continuarà al capdavant de l’alcaldia
L’alcalde compaginarà la seua dedicació als serveis territorials amb la seva tasca al capdavant de l’Ajuntament de Riba-roja, on va entrar com a regidor el 2007 per ocupar l’alcaldia a partir de 2011, després de quatre anys a l’oposició com a portaveu del grup municipal de Convergència. Este és el seu segon mandat com a alcalde, després que en les eleccions municipals de maig de 2015 revalidés la majoria absoluta. També és membre del Govern del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, des de 2010. Actualment ocupa les carteres de Protocol, Comunicació, TIC, Ensenyament i Medi Ambient al Consell. Suárez va néixer a Riba-roja el 1979 i és llicenciat en Biologia per la Universitat de Barcelona. És funcionari del departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya. Militant de CDC des de 2008, és membre de l’executiva local del partit a Riba-roja d’Ebre i de l’agrupació comarcal de la Ribera d’Ebre des de 2007. Des de 2012 forma també part de l’executiva de la Federació CDC Terres de l’Ebre.