La Terra Alta acollirà el concurs Garnatxes del Món el 2018

Sílvia Berbís
15 de febrer del 2016
Actualitzat el 16 de febrer a les 11:01h
La Terra Alta serà l'epicentre del concurs Garnatxes del Món al 2018
La Terra Alta serà l'epicentre del concurs Garnatxes del Món al 2018 | Sílvia Berbís

La Terra Alta serà l'epicentre del concurs Garnatxes del Món al 2018 Foto: Sílvia Berbís


És un objectiu fixat des del 2014, i finalment, ja és oficial que la Terra Alta serà l’epicentre mundial de la garnatxa, la seua varietat vinícola emblemàtica, d’aquí a dos anys, quan acollirà el concurs internacional Garnatxes del Món. Així ho ha confirmat l’alcalde de Gandesa i president del consell comarcal de la Terra Alta, Carles Luz, en rebre avui la confirmació oficial, per part dels organitzadors d’este guardó, que en l’edició del 2018 en serà seu la comarca.

El Concurs Internacional de les Millors Garnatxes del Món, organitzat pel Consell Interprofessional dels Vins del Rosselló (CIVR), és un esdeveniment d'àmbit internacional, en el que s’escullen els millors vins del món de totes les categories que estan elaborats amb un mínim d’un 60% de garnatxa i reunix candidats de tots els països productors. Els vins terraltins hi tenen un pes molt destacat, com enguany s’ha evidenciat una vegada més, en aconseguir dotze medalles.

Enguany ha estat la primera vegada que el concurs ha sortit de Perpinya. En esta ocasió, la seu ha estat Campo de Borja, i l’any que ve se celebrarà a Cerdenya. Al 2018, el món de la garnatxa girarà els ulls cap a la Terra Alta. “El valor que per a nosaltres té el fet de poder acollir el concurs és que ens posa a l’epicentre del mapa, i tindrem el privilegi de tenir un gruix de gent pertanyent a un sector especialitzat que estem segurs que donarà molt ressó a la comarca i als vins que hi elaborem”, afirma Luz. Tot i que no és fins l’any que ve que caldrà abocar-se en l’organització del certamen, el president del consell comarcal ha mostrat la seua predisposició a reunir-se en els propers mesos amb els diversos actors del sector del vi per tal de planificar l’esdeveniment.