48 restaurants d’Alcanar, l’Ametlla, l’Ampolla i la Ràpita enceten divendres les Jornades de la Galera

Redacció
09 de febrer del 2016
Actualitzat a les 16:48h
La presentació de les jornades, avui a l'Ametlla de Mar.
La presentació de les jornades, avui a l'Ametlla de Mar. | Dipta.cat

La presentació de les jornades, avui a l'Ametlla de Mar. Foto: Dipta.cat

 
Un total de 48 restaurants de quatre municipis mariners de les Terres de l’Ebre, Alcanar, l'Ametlla de Mar, l'Ampolla i Sant Carles de la Ràpita, encetaran este divendres les III Jornades de la Galera, un esdeveniment gastronòmic que treu durant unes setmanes, fins al 6 de març, la millor cuina dedicada a n’este crustaci. Les jornades, que han estat presentades avui des de La Cala Ràdio, a l’Ametlla de Mar, compten amb el suport del Patronat de Turisme de la Diputació a les Terres de l'Ebre.

Així, els quatre municipis mariners s'unixen un cop més sota el paraigua de la marca Terres de l'Ebre per oferir exquisits menús als seus restaurants, tenint com a protagonista un dels productes locals de qualitat més típics de la mar de l’Ebre. Els restaurants que hi participen oferiran vins del territori, com els de garnatxa blanca de la DO Terra Alta, per maridar maridaran els múltiples àpats que oferiran. A més, les empreses turístiques oferiran paquets que combinaran allotjament i activitats, a banda dels menús, per ampliar d'esta manera l'estada dels visitants al territori.

La principal novetat d'esta edició és el concurs de fotos que s'ha organitzat per tal que els participants a les jornades puguen treure fotos dels plats que degusten i publicar-les a Instagram amb els hashtags #jornadesgalera, #terresdelebre #nomdelrestaurant i #nomdelapoblacio. El premi del concurs consistirà en un menú de degustació per a dos persones a qualsevol dels restaurants adherits a les jornades.

La presentació de les jornades ha anat, a càrrec del president del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, Martí Carnicer; i dels quatre alcaldes dels municipis participants, Alfons Montserrat, Josep Caparrós, Francesc Arasa i Jordi Gaseni.

Campanya al sud de França i Guipúscoa
Amb esta tercera edició de les Jornades Gastronòmiques de la Galera es referma el projecte Viles Marineres que, impulsat pel Patronat de Turisme de la Diputació a les Terres de l'Ebre, promociona conjuntament estos quatre municipis pesquers. De fet, enguany les poblacions d'Alcanar, l'Ametlla de Mar, l'Ampolla i la Ràpita seran objecte d'una intensa campanya al sud de França i Guipúscoa, amb l'objectiu de potenciar els mercats de proximitat.