Narcís Prat: «Cal replantejar regadius com el Segarra-Garrigues i el Xerta-Sénia, no tenen cap sentit»

El catedràtic d'ecologia tampoc s'ha volgut prendre la manifestació contra el pla de conca a Amposta

per S.B. / S.C. , Amposta, 7 de febrer de 2016 a les 17:49 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 de febrer de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Narcís Prat, darrere d'una de les pancartes de capçalera de la manifestació. Foto: Sofia Cabanes


Aferrat a la pancarta i carregat d’arguments, com sempre, i esta vegada amb una petita néta al braç, el catedràtic d’ecologia de la Universitat de Barcelona Narcís Prat no s’ha volgut perdre la manifestació d’avui a Amposta. Prat s’ha mostrat més partidari que les comunitats autònomes s’impliquen a arranjar el pla de conca que no de confiar-ho tot a la Unió Europea. “Europa ja s’ha definit sobre el pla i ha dit que està malament; pot demanar que es torne a fer, però no és un instrument efectiu més enllà de negar fons de finançament, com els fons Feder”, ha mantingut. Per contra, hi ha qui hi té molt a dir: “Les comunitats autònomes, entre elles Catalunya, s’han de replantejar projectes com el Segarra-Garrigues, el Xerta-Sénia i fins i tot el canal d’Urgell, perquè no tenen cap sentit”. “O quin sentit té –ha continuat- gastar tants diners si el negoci és tan petit com ho és l’agricultura? Altra cosa és que al darrere hi hagen altres interessos”, ha afirmat.


El científic ha deixat clar quins són els efectes que el pla de conca aprovat guarda per al tram final del riu: “Més falca salina, menys sediments, aigua més contminada, menys pesca i menys aigua per a la supervivència de tot el sistema ambiental”, ha assegurat. Un pla, en definitiva, “que per desgràcia s’assembla molt a l’anterior i que no està pensat per a l’agricultura sinó que obeïx a les pressions de comunitats autònomes”, ha conclòs.

 

Participació