Els Jóvens de l'Ebre escalfen motors a BCN de cara a diumenge a Amposta

Demanen davant la Delegació del govern espanyol la derogació del pla de conca

Redacció
05 de febrer del 2016
Actualitzat el 18 de febrer a les 20:49h
La concentració davant la Delegació del govern central a Barcelona
La concentració davant la Delegació del govern central a Barcelona | (via @PobleLliure_Bcn)

Els Jóvens de les Terres de l’Ebre han començat a escalfar motors a Barcelona de cara a la manifestació d’este diumenge a Amposta. Unes 150 persones van acudir ahir a la convocatòria d’este col·lectiu davant la Delegació del govern a la capital catalana per demanar la derogació del nou pla de Conca de l’Ebre, “ja que no és més que la continuació de la vella política de l’aigua, que des del franquisme ha anat perpetuant-se fins a ben entrada la democràcia espanyola”, exposen els Jóvens en un comunicat.

 El pla, sostenen, demostra “la incompetència intencionada de la Confederació Hidrogràfica del Ebre” i del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient  en termes científics i ambientals, posant-se al servei dels poders especuladors que volen fer de l’aigua un bé privat i regulat”. En esta línia anava el manifest llegit per Josep Bordes, de Pepet i Marieta, i al qual s’hi van afegir una trentena de col·lectius, entitats i partits polítics. Durant la concentració també es va dur a terme una acció simbòlica amb la pintada del nus en Defensa de l’Ebre a la carretera davant mateix de la delegació. Hi va assistir un portaveu de la Plataforma en Defensa de l’Ebre, el qual va agrair la mobilització a Barcelona.

Jóvens de les Terres de l’Ebre ha emplaçat a tothom d’arreu del país a assistir lo pròxim diumenge a la manifestació a Amposta, com també a participar del bloc de Jóvens sota el lema: ‘Per l’aigua i per la terra, jóvens en peu de guerra’.

Precisament, el col·lectiu de Jóvens va néixer fa 15 anys amb el moviment estudiantil i juvenil que es va organitzar contra el transvasament al 2001. “Tants anys després lamentem que hàgem de seguir reclamant el cabal ecològic suficient de l’Ebre per tal de mantenir tots els seus ecosistemes. Però com sempre, seguirem al costat de totes les lluites en defensa del territori i apostant per una nova cultura de l’aigua”, asseguren.
 

El nus de sal, símbol de la defensa del riu, pintat al terra. Foto: (via @PobleLliure_Bcn)