Tivissa posa en marxa un projecte d’eficiència energètica als edificis i equipaments municipals

Redacció
01 de febrer del 2016
Actualitzat el 02 de febrer a les 10:00h
Plaques solars a l'edifici del càmping alberg municipal.
Plaques solars a l'edifici del càmping alberg municipal. | Ajuntament de Tivissa

Plaques solars a l'edifici del càmping alberg municipal. Foto: Ajuntament de Tivissa


L’equip de govern de l’Ajuntament de Tivissa ha iniciat el desenvolupament d’un projecte d’eficiència energètica als diversos edificis i equipaments municipals per tal de detectar les possibles millores en les instal·lacions i reduir-ne el consum i les emissions contaminants. L’objectiu de la primera fase d’este projecte és diagnosticar i avaluar la situació actual dels diversos equipaments municipals pel que fa a l’ús racional de l’energia, les possibilitats de reducció del consum, i analitzar les mesures adients per l’optimització dels contractes actuals. A més, a quatre equipaments municipals es durà a terme la certificació d’eficiència energètica i l’informe energètic. Posteriorment s’aplicaran les mesures adients per millorar l’eficiència energètica dels edificis municipals, segons ha explicat l’Ajuntament en una nota de premsa.

La relació d’equipaments on s'efectuarà la certificació d’eficiència energètica i el corresponent informe energètic són la casa de la vila, l’escola bressol, l’alberg i el col·legi públic. A més, s'aplicarà l’optimització de contractacions a disset equipaments municipals, amb la corresponent sol·licitud de canvi de contractació a l’empresa comercialitzadora d’electricitat i el seguiment mensual de la correcta facturació.

L’alcalde de Tivissa, Jordi Jardí, ha explicat que “les administracions públiques han de predicar amb l’exemple per tal de protegir el medi ambient i no malbaratar l’energia, i, hores d’ara, als edificis públics hi ha un important potencial d’estalvi d’energia”. Jardí ha afegit que “des de l’Ajuntament de Tivissa treballem per construir un model energètic que ens permeta augmentar la qualitat energètica dels edificis, millorar en l’ús racional de l’energia i disminuir la factura energètica”.

Segons ha avançat l’alcalde, “el projecte també inclou la millora i l’estalvi en la refrigeració, la calefacció i l’aïllament tèrmic dels edificis municipals, i, a hores d’ara, les primeres dades que tenim sobre consum i facturació energètica ens permeten estimar un estalvi econòmic en la facturació superior als catorze mil euros anuals”.

L’alcalde de Tivissa ha recordat que l’octubre passat va proposar al consell d’alcaldes de la Ribera d’Ebre el desenvolupament d’un projecte d’eficiència energètica en les instal·lacions públiques dels municipis de la comarca, basat en “l’encert” del projecte de subministrament energètic i gestió integral del servei d’enllumenat públic exterior, impulsat i executat pel Consell Comarcal la legislatura passada. Un projecte que afecta l’enllumenat de nou pobles de la comarca i que està provocant estalvis superiors al 60 %. Jordi Jardí ha lamentat que “hores d’ara el consell no ha mostrat interès en la proposta i per això, des de l’equip de govern de l’Ajuntament de Tivissa, volem començar a caminar perquè quan abans comencem, abans estalviarem uns diners que podrem destinar a qüestions més prioritàries”.