Els veïns del Poble Nou podran votar per escollir el seu representant a l'Ajuntament d'Amposta

Redacció
25 de gener del 2016
Actualitzat a les 17:53h
Diumenge es pintaran de groc les façanes de Poble Nou.
Diumenge es pintaran de groc les façanes de Poble Nou. | Sílvia Berbís

Fins a 150 veïns empadronats al nucli urbà del Poble Nou escolliran el seu representant a l'Ajuntament d'Amposta el proper 3 d'abril. Així ho preveu la iniciativa que està previst que el ple de l'Ajuntament aprove este dilluns al vespre per dur a terme una consulta popular sectorial no referendària al municipi per tal de conèixer les preferències dels veïns. "El plenari autoritzarà iniciar els tràmits de la consulta, que es fonamenta en la llei de consultes catalanes", ha explicat l'alcalde d'Amposta, Adam Tomàs.

Tots els majors de 18 anys empadronats al Poble Nou a data 31 de desembre del 2015 podran presentar-se com a candidat a l'elecció de representant. "Es pot presentar qui vulga, no s’ha de ser membres de cap partit polític", assenyala Tomàs. Per fer-ho, només cal presentar una instància a l'Ajuntament d'Amposta entre el 28 de gener i l'11 de març (fins les 14h.). Del 23 de febrer al 8 de març, s'obrirà el període per ser membre de la mesa electoral, i el sorteig es farà el 9 de març. Aquell mateix dia s'iniciarà el període de campanya que durarà fins el 2 d'abril. Quant al cens electoral, podran votar els majors de 16 anys empadronats al Poble Nou a 31 de desembre de 2015. En total, són unes 150 persones sobre una població d'unes 180 persones.

Pel que fa a la pregunta, serà 'Si haguesses d'escollir entre els següents candidats, qui preferiries que fora el/la representant de l'Alcalde al Poble Nou?' Tot seguit hi haurà els noms dels diferents candidats i només es podrà escollir una opció. Tomàs ha posat èmfasi en el fet que esta consulta era un dels compromisos electorals d'Esquerra d'Amposta al nucli urbà del Delta.