La CUP de Tortosa vol la retirada dels símbols religiosos dels equipaments municipals

Redacció
25 de gener del 2016
Actualitzat a les 16:23h
La CUP-AE de Tortosa ha presentat una moció per tal que el ple del proper 1 de febrer acorde la retirada de tots els símbols religiosos dels equipaments i instal·lacions municipals, començant per la retirada del 'sagrat cor' de la sala de plens.

La formació remarca que "vivim en un estat aconfessional, on les administracions públiques no han de privilegiar cap religió". A més, considera que històricament, i sobretot en els darrers anys, Tortosa ha estat una ciutat amb diverses realitats culturals i religioses. I per tant, un ajuntament com el de Tortosa s'hauria de caracteritzar pel "respecte per la diversitat religiosa i regir-se pel principi de la neutralitat i l'equitat", exposa en un comunicat.

La CUP-AE manifesta el respecte per la diversitat religiosa però insistix que esta s'ha de mantindre en l'àmbit privat i constata que la presència, encara al segle XXI, de símbols religiosos com el 'sagrat cor' de la sala de plens, "són una prova més que el règim del 78 que volem superar no va acabar amb els privilegis del règim franquista, sinó que fou una continuació", apunta. Per això, la CUP-AE espera que "la nova República Catalana siga capaç de trencar amb els privilegis d'entitats com l'església catòlica", conclou.