El Pati de la Diputació de Tarragona acull una exposició de pintures de Miquel Paton

Un dels quadres que es podran veure a la mostra.
Un dels quadres que es podran veure a la mostra.
Redacció
21 de gener del 2016
Actualitzat a les 20:02h
A partir de demà 22 de gener, es podrà visitar al Pati del Palau de la Diputació de Tarragona, la exposició de pintures Cartografia (És) de l’artista rapitenc Miquel Paton. Es poden veure un total de 25 pintures, algunes de gran format, totes realitzades amb la tècnica de la pintura a l’oli sobre diferents suports. L’exposició romandrà oberta al públic fins el dia 21 de febrer.
Esta mostra és una continuació del projecte Espai Re-Visat, en que Paton ha estat treballant els darrers anys. Un projecte que neix del reconeixement i de la interiorització de l’experiència vital que l’autor manté amb el territori més proper i que es concreta en unes pintures on el color és aplicat cada vegada en capes més fines i més planes quedant només emmarcat per unes fines línies negres.

Alex Susanna, director de l’Institut Ramon Llull, en el text del catàleg editat, fa un apropament al procés creatiu de Paton així com a “ l’ordre intern” de les pintures: “Cada obra és un pentagrama cromàtic que l’artista fa ressonar en nosaltres a través d’un subtilíssim entramat de melodies i harmonies.”, explica.

El proper estiu, en el marc del Museu de la Mar de l’Ebre de Sant Carles de la Ràpita, es tornaran a exposar les pintures del projecte Cartografia (És).