Movem Tortosa critica que el nou PAM no se sustente en una memòria econòmica

El portaveu Jordi Jordan afirma que el document li recorda al dia de la Marmota

Redacció
19 de gener del 2016
Actualitzat a les 14:50h

El grup municipal de Movem Tortosa en una imatge d'arxiu. Foto: Cedida


Movem Tortosa critica que el Pla d’Actuació Municipal (PAM) presentat per CiU i ERC, incorpora obres “que ja fa anys que s’han promès”, i manté que no té credibilitat perquè no hi ha cap memòria econòmica que el sostinga. El grup municipal ha valorat avui un document que, diu, “evidencia un projecte de ciutat esgotat” i en el que observa moltes mancances, com ara la candidatura de Patrimoni de la Humanitat o una “autèntica política d’habitatge”. També lamenta la “manca de participació ciutadana a l’hora d’elaborar-lo” i apunta que les poques novetats incloses “són algunes propostes que han copiat de Movem Tortosa”.

El portaveu del grup municipal de Movem Tortosa, Jordi Jordan, que ha fet una valoració crítica del nou PAM en una roda de premsa acompanyat dels regidors Francesc Vallespí i Cristina Bel, ha detallat que és un PAM continuista “perquè ens tornen a dir que faran obres que prometen fa més de 8 anys com les piscines, el barri del Castell,  la pavimentació del carrer de la Mercè o plaça Estudis, els terrenys de Renfe, el Pla Estratègic o el nou palau judicial al nucli antic”. En este sentit, Jordan ha afirmat que és un PAM que “ens recorda el dia de la Marmota perquè cada quatre anys prometen el mateix i no ho complixen”.

En segon lloc, Movem Tortosa, considera que este PAM no és creïble perquè no està acompanyat de cap memòria econòmica ni projecte concret. “És un brindis al sol elaborat per Bel amb el suport de Montclús que al paper es pot aguantar, però no ens expliquen amb quins recursos econòmics ni finançament faran”, ha etzibat Jordan.

D’altra banda, la coalició d’esquerres ha volgut recordar que les poques novetats que apareixen al PAM són propostes que Movem portava al programa, les quals “han copiat i ens alegrem davant de la manca d’idees i d’ambició que CiU i ERC tenen a Tortosa”. Així, apareix un pacte local per l’ocupació, el tiquet fresc, la millora del call jueu o la museització de les Avançades. “Veurem si només són fum per intentar tapar-nos la boca o si les tiren endavant” ha remarcat el portaveu de Movem Tortosa.

Jordan ha concretat les mancances que observa al PAM d’allò que podria fer-se a la ciutat. En este aspecte, ha remarcat que hi troben a faltar inversions a les EMD’s, plans d’ocupació per contractar aturats, l’impuls a la reutilització de llibres escolars, la candidatura de Patrimoni de la Humanitat, un pla d’usos dels edificis municipals, una autèntica política d’habitatge, la dissolució de Tortosaesports, la conversió de Santa Clara en un districte artístic o un pla de xoc per a la millora de via pública com reclama el moviment veïnal de la ciutat.

Finalment, Jordan ha remarcat que Movem Tortosa, com a principal grup de l’oposició, vetllarà perquè allò que diuen que faran es complisca i continuaran fent propostes pel progrés de la ciutat, avalant cada any els pressupostos en funció de si es tiren endavant les actuacions previstes i les que aniran proposant.