Gambús reclama a la Comissió Europea la devolució al Govern Espanyol del Pla de Conca de l'Ebre

L’eurodiputat denuncia que el pla posa en risc 500 espècies d’aus i peixos i l’economia de tot el Delta

Redacció
19 de gener del 2016
Actualitzat a les 12:35h
L'eurodiputat Francesc Gambús s'ha trobat avui amb periodistes europeus.
L'eurodiputat Francesc Gambús s'ha trobat avui amb periodistes europeus. | Sofia Cabanes

L’eurodiputat d’Unió, Francesc Gambús, va reclamar ahir a la Comissió Europea que retorne al govern espanyol el Pla Hidrològic de la Conca de l’Ebre perquè a més de no respectar la Directiva Marc de l’Aigua, "es va presentar fora de termini, incompleix les necessitats mediambientals de les zones protegides i posa en risc la supervivència de més de 500 espècies d’aus i peixos i l’economia de més de 60.000 persones que viuen en aquella zona", segons va defensar. Gambús ha fet aquesta denúncia davant el ple del Parlament Europeu reunit a Estrasburg.
 
Per a l’eurodiputat socialcristià, el govern espanyol del PP ha actuat d’una forma “reincident i amb premeditació, ja que malgrat l’advertència de la Comissió de que els cabdals ecològics previstos no compleixen les necessitats de les zones protegides com el Delta, el govern les manté en els nous plans”. “Les autoritats espanyoles -ha afirmat en al seua intervenció davant el plenari- han decidit unilateralment fa 10 dies posar en risc més de 500 espècies d’aus i peixos, així com l’economia d’aproximadament els 60.000 habitants que viuen al Delta de l’Ebre”.
 
“L’aprovació dels plans hidrològics de conca fora de termini”, ha dit, “és una ofensa a l’autoritat de la Comissió Europea ja que en més d’una ocasió s’ha advertit dels problemes reiterats en què incorren les autoritats espanyoles amb l’aplicació de la Directiva Marc de l’Aigua”.
 
Davant d'estos "incompliments flagrants", Francesc Gambús ha afegit contundentment: “Les institucions europees haurien d’actuar immediatament retornant els projectes a les autoritats espanyoles. Hem d’actuar ja”.